Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Interesele tinerilor, protejate de o nouă lege

15 iul. 2016,, 15:49   Societate
2297 0

Interesele tinerilor, protejate de o nouă lege
Foto : mail.ru

Promovarea și protejarea intereselor tinerilor în politicile publice este unul dintre obiectivele principale ale noii Legi cu privire la tineret, adoptate astăzi în prima lectură de Legislativ, notează NOI.md.


Conform proiectului, limita de vîrstă a tinerilor va fi cuprinsă între 14 și 35 de ani. În prezent, aceasta este între 16 şi 30 de ani. Astfel, autoritățile spun că va fi asigurată o participare mai amplă a tinerilor în activităţile extracurriculare, inclusiv a celor din mediul rural, și implicarea în programele economice naţionale şi internaţionale.

De asemenea, proiectul prevede stimularea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor, facilitarea angajării acestora în cîmpul muncii, valorificarea aptitudinilor, crearea unui mediu adecvat pentru dezvoltarea fizică și promovarea unui mod de viață sănătos, precum și asigurarea tinerilor cu locuințe. Totodată, noile reglementări legislative recomandă autorităților publice locale să implice tinerii și organizațiile de tineret în procesul de elaborare și implementare a politicilor de tineret. Documentul mai prevede crearea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor de Tineret.

Conform datelor oficiale, în Republica Moldova sînt peste 870 de mii de tineri, dintre care 58,6 % locuiesc la sat şi 41,4 % - la oraș. Precedenta Lege a tineretului a fost adoptată încă în 1999.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?