X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Termenul de arest preventiv al lui Șor ar putea fi prelungit

15 iul. 2016,, 14:28   Politică
4086 1
Предварительный арест Шора может быть продлен
Foto: zdg.md

Organul de urmărire penală a depus la Judecătoria Buiucani o cerere prin care solicită prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor.


Procurorii vor solicita în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv în izolator pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor, a declarat pentru Sputnik, procurorul şef anticorupţie, Viorel Morari.

Potrivit lui Morari, procurorii solicită prelungirea mandatului de arest preventiv cu încă 30 de zile. Cererea a fost depusă la Judecătoria Buiucani şi urmează să fie examinată în prima jumătate a săptămînii viitoare.

„Aşa cum nu am văzut motive întemeiate şi în cazul aplicării arestului preventiv pe data de 24 iunie. Dar, juridic, ne vom putea expune atunci când vom primi textul cererii procurorilor”, a declarat avocatul.

Ulanov a precizat că Ilan Şor continuă să colaboreze cu ancheta.

„Clientul nostru este gata să răspundă la toate întrebările şi în măsura posibilităţilor prezintă anchetei documentele necesare şi de care dispune. Ilan Şor se declară nevinovat”, a declarat avocatul.

Ilan Şor a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie. Ulterior, instanţa a stabilit pentru Ilan Şor măsura de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în izolatorul CNA.

Din cauza problemelor cardiace pe care le are Şor, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de cîteva ori. Totodată, mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei, dar şi susţinători şi prieteni ai lui Ilan Şor au colectat zeci de mii de semnături prin care cer eliberarea imediată a edilului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?