Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Comisia Europeană va ajuta Moldova să creeze Serviciul medical aerian după modelul SMURD

15 iul. 2016,, 13:40   Societate
2296 0
Еврокомиссия поможет Молдове создать Службу санитарной авиации по образцу SMURD
Фото: gov.md

Comisia Europeană va ajuta Republica Moldova să creeze Serviciul de acordare a asistenţei medicale aeriene după modelul SMURD din România, informează NOI.md.


Declarația aparține directorului general pentru Mobilitate şi Transport din cadrul Comisiei Europene, Henrik Hololei, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip. În cadrul discuțiilor a fost examinată initiative Guvernului R. Moldova privind crearea Serviciul de acordare a asistenţei medicale aeriene după modelul SMURD din România și posibilitățile de cooperare în acest domeniu dintre Moldova și Comisia Europeană.

Henrik Hololei a salutat această iniţiativă, încurajînd să fie transmisă o solicitare oficială în acest sens, iar Comisia Europeană va identifica cele mai bune posibilităţi de implicare pentru ca acest serviciu să funcţioneze şi în Republica Moldova.

Pe ansamblu, discuţiile purtate s-au referit la modernizarea infrastructurii transporturilor din Republica Moldova şi ajustarea cadrului legislativ naţional la standardele Uniunii Europene.

Pavel Filip i-a mulţumit oficialului european pentru asistenţa oferită în procesul de cooperare multilaterală, inclusiv în domeniul transporturilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?