X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia: Absolvenți ai academiei FSB, sacționați după o paradă în automobile de lux (VIDEO)

15 iul. 2016,, 10:43   Externe
4499 2

Руководителей академии ФСБ увольняют за заезд выпускников на "Гелендвагенах" (ВИДЕО)
Foto: lenta.ru

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a anunțat joi măsuri disciplinare împotriva unui grup de proaspeți absolvenți ai academiei FSB care au organizat o paradă în automobile de lux pe străzile Moscovei, pentru a sărbători încheierea studiilor, relatează joi AFP.


Înregistrări video ale acestei escapade în automobile Mercedes 4X4 au apărut ulterior pe rețelele sociale, declanșînd un val de indignare.

Unii au văzut în gestul lor ilustrarea sentimentului de impunitate dominant în rîndul membrilor FSB, care, de la accederea la putere a lui Vladimir Putin, au infiltrat toate nivelurile statului, de la Kremlin pînă la administrațiile regionale.

Pe fond de muzică tehno, un filmuleț de aproape două minute arată un cortegiu de mașini circulînd pe străzile capitalei. Un pasaj îi arată, de asemenea, cu cupele cu șampanie în mînă, într-o fotografie de grup în fața principalei universități din Moscova.

'Am luat decizii la nivel individual în ce privește condițiile viitoarei lor repartizări. La nivelul conducerii academiei, au fost luate măsuri disciplinare', printre care concedieri, se precizează în comunicatul FSB.

'Comportamentul lor ostentativ și indecent (...) a suscitat o indignare justă a cetățenilor și o condamnare severă în interiorul serviciilor de securitate', adaugă comunicatul, criticînd o 'încălcare a codului deontologic' al serviciului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?