Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gofman, învinuit de implicare în furtul miliardului

15 iul. 2016,, 10:00   Politică
6844 9
Gofman, învinuit de implicare în furtul miliardului
Foto: jurnal.md

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov este de părere că fostul șef adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor (SPCB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, se face vinovat de jaful din sistemul bancar, deoarece a știut că banii se fură și a tăcut.


Potrivit lui Diacov, fostul angajat al CNA s-a aflat în „epicentrul” procesului prin care a fost furat miliardul de dolari și era obligat să atenționeze asupra situației.

„Gofman este unul dintre cei care au furat miliardul. După dezvăluirile lui, eu am mai multe întrebări decît răspunsuri. Se vede că situația fierbe și el a fost nevoit să iasă cu declarații. Cînd am spus că el este unul dintre cei care au furat miliardul, nu am spus că este implicat direct, dar că el a avut la o etapă sau alta o conexiune. El a cunoscut situația, nu în zadar numește familii grele. Nu știu dacă a avut parte din miliard, nu e obligatoriu, dar el a fost în cercul acelor persoane care erau responsabile. El a deținut o funcție foarte importantă. Mașinăria de furat bani a lucrat foarte bine. El era în epicentrul procesului și se face vinovat”, a spus Diacov în cadrul unei emisiuni de la N4.

Totodată, Diacov nu exclude faptul că fostul angajat al CNA ar putea ajunge la pușcărie și-i recomandă să stea în SUA pînă se mai „limpezesc apele”.

„În baza declarațiilor lui, se cere o anchetă serioasă. Totuși, mă tem că domnul Gofman poate fi o jertfă și poate face pușcărie, dacă ajunge pe mîini necinstite. El nu a dat probe, nu s-a asigurat atunci cînd a făcut declarații. Pe mine el nu m-a convins că este cinstit, că nu a avut atribuție și că a încercat că stopeze furtul. Îi recomand să stea în SUA pînă se mai limpezesc apele”, a adăugat Ivan Diacov.

Gofman a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă la Washington, că principalul beneficiar al furtului miliardului de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova este prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în timp ce fostul premier Vlad Filat ar fi beneficiarul secund.

De asemenea, fostul angajat al CNA a cerut desfășurarea unei anchete internaționale privind jaful din sistemul bancar moldovenesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?