Gofman, învinuit de implicare în furtul miliardului

Gofman, învinuit de implicare în furtul miliardului
Gofman, învinuit de implicare în furtul miliardului
Foto: jurnal.md

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov este de părere că fostul șef adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor (SPCB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, se face vinovat de jaful din sistemul bancar, deoarece a știut că banii se fură și a tăcut.


Potrivit lui Diacov, fostul angajat al CNA s-a aflat în „epicentrul” procesului prin care a fost furat miliardul de dolari și era obligat să atenționeze asupra situației.

„Gofman este unul dintre cei care au furat miliardul. După dezvăluirile lui, eu am mai multe întrebări decît răspunsuri. Se vede că situația fierbe și el a fost nevoit să iasă cu declarații. Cînd am spus că el este unul dintre cei care au furat miliardul, nu am spus că este implicat direct, dar că el a avut la o etapă sau alta o conexiune. El a cunoscut situația, nu în zadar numește familii grele. Nu știu dacă a avut parte din miliard, nu e obligatoriu, dar el a fost în cercul acelor persoane care erau responsabile. El a deținut o funcție foarte importantă. Mașinăria de furat bani a lucrat foarte bine. El era în epicentrul procesului și se face vinovat”, a spus Diacov în cadrul unei emisiuni de la N4.

Totodată, Diacov nu exclude faptul că fostul angajat al CNA ar putea ajunge la pușcărie și-i recomandă să stea în SUA pînă se mai „limpezesc apele”.

„În baza declarațiilor lui, se cere o anchetă serioasă. Totuși, mă tem că domnul Gofman poate fi o jertfă și poate face pușcărie, dacă ajunge pe mîini necinstite. El nu a dat probe, nu s-a asigurat atunci cînd a făcut declarații. Pe mine el nu m-a convins că este cinstit, că nu a avut atribuție și că a încercat că stopeze furtul. Îi recomand să stea în SUA pînă se mai limpezesc apele”, a adăugat Ivan Diacov.

Gofman a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă la Washington, că principalul beneficiar al furtului miliardului de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova este prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în timp ce fostul premier Vlad Filat ar fi beneficiarul secund.

De asemenea, fostul angajat al CNA a cerut desfășurarea unei anchete internaționale privind jaful din sistemul bancar moldovenesc.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu9 comentari

jeka 18 iul. 2016,, 09:57

Обвиняется в разглашении государственной тайны!!!)))

aa 17 iul. 2016,, 11:06

PIRITIVA ACUMA PIRITIVA CA SO FURAT NU UNU SINGURA SI O STIUT TOTI CARE ERAU LA CONDUCERE, SI MULTI STAU SI ASTAZI LA SCAUN CALDUT.

Думающий 15 iul. 2016,, 13:37

И вы г-н Дьяков с такой логикой,занимали пост прокурора муниципия???Какая у вас функция вообще в прокуратуре???Хитрый?Когда почувствовали что "хата"горит,быстренько подали в отставку!Вы что не знали?...знали и знайте-но играйте в "молчанку"!Филат молчит-не виновен!Гофман заговорил-Виновен!!!За 26 лет все кто был и есть на власти-только воровали...начили тысячами-кончили миллиардами!!!Кто вы такие???

вопросик ? 15 iul. 2016,, 12:18

,,Михаил Гофман виноват в краже в банковской системе, так как знал, что деньги воруются, и молчал",
а те кто пытался не молчать, наподобие Бутмалая, те замолчали навечно,
а таких как Гофман, особенно среди органов надзора, наверно немало, и продолжают молчать, и никто не вправе допустить мысли о их соучастии в краже...

Вот такова палка о двух концах...

1313 15 iul. 2016,, 12:05

Гн Иван Диаков частично и правильно выдвигает сегодня обвинения против Мих. Гофмана. Однако, надо учитывать ситуацию 2014 года, когда он своему руководству докладывал об обстоятельствах. И Вы, как прокурор, должны знать, что люди в погонах не вправе нарушать субординацию и прыгать через голову начальника. Уже начальник его обязан был довести и до руководства страны и народу кое-что дать на затравку.

Vlad 15 iul. 2016,, 11:49

E usor sa invinovatesti pe altii,deja a fost prins cu mita-n sac,asa ca trebuie sa isi deie seama ca lumea nu il mai crede in tot ceea ce afirma.

Есть Вопросик! 15 iul. 2016,, 11:31

Господин Дьяков, выглядят довольно странно высказывания. Вы что, себя не слышите? Вот ваше изречение: "бывший сотрудник НЦБК находился в «эпицентре» процесса кражи миллиарда и был обязан привлечь внимание общественности к создавшейся ситуации." и втоже время даёте ответ и совет: "Все же, боюсь, что г-н Гофман может стать жертвой и оказаться в тюрьме, если попадет в нечестные руки." Вы сами ответили на первый вопрос. Тем более что Вы как БЫВШИЙ, знали больше Гофмана. Вы сейчас делаете то что сделал и Гофман - ГОВОРИТЕ ПОСЛЕ ТОГО КАК!!!

Ион 15 iul. 2016,, 11:19

У Гофмана был руководитель. Гофман ему докладывал. Все вопросы к руководителю.

Гофман: 15 iul. 2016,, 10:46

" Лежачего не бьют".

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load