X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Politica autorităţilor este nu doar prooccidentală, dar şi antirusească

14 iul. 2016,, 16:00   Politică
2606 2
Додон: Политика властей не только прозападная, но и антироссийская
Foto: socialistii.md

"Întreaga politică a autorităţilor este nu doar prooccidentală, dar şi vădit antirusească", a declarat într-un interviu pentru portalul izborsk.md preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon.


Potrivit materialului, politicianul a apreciat evenimentele din ultimele luni din Moldova drept "o virare substanţială a autorităţilor în partea Occidentului".

"Este o virare mai mare decît acum un an. Deoarece pînă acum ei au încercat să mai oscileze între Occident şi Orient, flirtau cu ruşii: a fost "moşul rău" Ghimpu, Filat, şi au fost "băieţi buni" – democraţii. Ei pledează pentru statalitate, pentru prietenie cu Rusia. Dar acum acest joc a încetat", a menţionat politicianul.

El a explicat cu ce se poate termina situaţia dată.

"Cred că se va termina foarte rău pentru cei care au început acest joc între Orient şi Occident. Deoarece, la un anumit moment, Occidentul şi Rusia vor ajunge la un numitor comun, spunînd că, ce, suntem traşi pe sfoară de nişte "omuleni"? Şi toate acestea se vor termina rapid. Încă Bismarck spunea că în relaţii cu Rusia trebuie sau să joci onest, sau să nu joci deloc. Să crezi că uite "noi îi vom păcăli pe toţi" este greşit. Deoarece pe urma acestor jocuri suferă toţi ceilalţi, întregul popor moldovenesc", a spus Dodon.

El consideră că, în pofida tuturor dezamăgirilor, Occidentul sprijină în continuare coaliţia de guvernare din Moldova.

"A devenit evident că în ţara noastră Occidentul s-a dezamăgit, în "fiii săi adoptivi". Dar continuă să rabde. Aceasta se reflectă în popularitatea Occidentului, care scade rapid în ochii cetăţenilor moldoveni, precum şi în atitudinea cetăţenilor noştri faţă de integrarea europeană. Pentru a diminua acest val de îngrijorare a populaţiei din Moldova şi din ţările lor, politicienii occidentali încearcă să spună că de situaţia actuală Occidentul nu este vinovat", a spus liderul PSRM.

În opinia lui, se încearcă a face vinovate de procesele negative din RM "serviciile speciale ruseşti şi mafia din Rusia, care prin Moldova a realizat unele scheme şi a încercat să manipuleze oamenii".

"Adică încearcă să devieze accentele. Dar cred că ei (Occidentul - "I") nu sînt gata să-l "toarne" pe Plahotniuc, nu acum... Acum trebuie de făcut tot posibilul pentru a a avea o înlocuire demnă, care va asigura protecţie demnă în faţa ruşilor, după cum cred ei", a spus Dodon.

Vorbind despre demascările şi declaraţiile şocante ale fostului angajat al Centrului Naţional Anticorupţie, liderul PSRM nu a exclus că "este vorba despre un război al clanurilor politice în ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA".

"Dar aceasta poate fi şi un semnal pentru actuala guvernare de la Chişinău, gen, noi ştim totul şi voi veţi fi pedepsiţi dacă nu veţi face cum am convenit", a declarat liderul PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?