Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Noul Nissan Serena cu tehnologia ProPILOT – primul automobil nipon cu dirijare autonomă

14 iul. 2016,, 12:05   Ştiri Auto
3046 0

foto: nissan


Din august, curent, compania Nissan Motor Co., Ltd. anunță startul vânzărilor noului model Serena pe piața niponă. Modelul este dotat cu tehnologia ProPILOT pentru dirijare autonomă și un șofat mai simplu și mai sigur pe șosea. ⠀⠀⠀⠀⠀

ProPILOT
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
ProPILOT – tehnologie revoluționară de dirijare autonomă, creată pentru circulația în limitele bandei alese pe magistrală. Compania Nissan este primul producător auto japonez, care a elaborat un sistem capabil, în regim sută la sută automat, să dirijeze concomitent acceleratorul, sistemul de frânare și servodirecția, facilitând astfel circulația pe autostradă în cazurile șosea aglomerației sau în timpul călătoriilor îndelungate.
Grație tehnologiei avansate de procesare a datelor, sistemul ProPILOT poate deosebi situațiile rutiere complicate și conduce automobilul precizie.
ProPILOT este comod în exploatare: comutatorul de pe volan permite șoferului să activeze sau să deconecteze sistemul foarte ușor, iar interfața simplă cu un display separat reflectă funcționarea acestuia. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Configurațiile sistemului
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Acceleratorul, sistemul de frânare și servodirecția sunt controlate în baza informațiilor transmise de camera sistemului ProPILOT. Aceasta este dotată cu un soft avansat pentru procesarea imaginilor și poate recunoaște rapid amplasarea mijlocului de transport din față, dar și marcajul rutier.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Funcțiile
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
După activare, sistemul ProPILOT controlează distanța până la vehiculul din față, ținând cont de diapazonul vitezelor programat de șofer (între 30 și 100 km/h). Sistemul urmărește și marcajul rutier, menținând automobilul pe centrul benzii de circulație chiar și la viraje.
Dacă vehiculul din față s-a oprit:
Sistemul ProPILOT activează automat frâna, micșorează viteza până la oprirea definitivă, după care mașina staționează chiar dacă șoferul nu calcă frâna. Îndată cum apare posibilitatea de mișcare, sistemul ProPILOT iarși poate fi activat prin comutatorul special sau cu pedala acceleratorului.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Compania Nissan a testat minuțios sistemul în mai multe regiuni ale lumii, de aceea ProPILOT este perfect adaptat particularităților rutiere din țările unde va fi comercializat. În Japonia, acest automobil se va numi Nissan Serena, și prin ProPILOT circulația pe autostrăzile nipone va fi mai simplă.

Realizarea visului despre mortalitatea zero pe șosele ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nissan muncește activ la sporirea nivelului de inteligență a automobilelor și electrificarea lor, pentru a-și realiza visul corporativ despre atingerea gradului zero de emanații nocive și a mortalității zero pe șosele. În cadrul strategiei Nissan Intelligent Mobility tehnologia ProPILOT, parte componentă a programului Nissan Intelligent Driving, contribuie la sporirea securității și a fermității șoferilor la drum.
Tehnologia ProPILOT va fi implementată și pe alte modele ale companiei. Astfel, Qashqai o va avea în a. 2017. Compania preconizează scoaterea tehnologiei pe piețele americană și chineză. Versiunea ”multibandă” a sistemului ProPILOT 2.0, preconizată pentru a. 2018, va schimba automat banda de circulație, iar sistemul ProPILOT 3.0 va putea conduce în regim autonom în condiții urbane, inclusiv la intersecții. Pe piață ProPILOT 3.0 va apare în a. 2020.
Pionier al erei noi de automobilizare, compania Nissan ăși consolidează pozițiile de lider în domeniul tehnologiilor dirijării autonome, scoțând pe piață modele cu un grad înalt de securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?