Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Suzuki valorifică cosmosul

8 iul. 2016,, 12:44   Ştiri Auto
1778 0
Foto: suzuki
Experiența îndelungată a companiei Suzuki în elaborarea vehiculelor off-road și a autoturismelor compacte va fi utilizată de Hakuto, prima în Japonia echipă de explorare a Lunii, finanțată privat.
Compania Suzuki a semnat un acord cu echipa Hakuto, unicul participant la renumitul concurs Google Lunar XPRIZE din Japonia. În rezultat, Suzuki își vaaduce obolul la elaborarea unui lunamobil unic, care este creat expres pentru a-și îndeplini misiunea în cadrul Google Lunar XPRIZE.
Pentru a obține premiul Google Lunar XPRIZE, lunamobilul urmează să aselenizeze, să parcurgă o distanță de 500 metri și să transmită pe Terra imagini foto șivideo de înaltă rezoluție. Sarcinile prioritare ale autorilor sunt: scăderea masei lunomobilului, fapt care va permite reducerea considerabilă a costuriloroperațiunii; și să elaboreze un sistem ce ar permite evitarea patinării roților pe suprafața Lunii.
Compania Suzuki, cu experiența-i legendară de creare a vehiculelor mici și a celor off-road, intenționează să susțină Hakuto în îndeplinirea acestei misiuni complicate. Concernul auto preconizează adaptarea tehnologiilor sale de micșorare a greutății aparatului și sistemele anti-patinare la necesitățile acestui proiect.
Google Lunar XPRIZE – concurs internațional de tehnică robotizată și de explorare a Lunii, inițiat de compania Google , care dispune de un fond de premiere a inovațiilor revoluționare XPRIZE. Fondul de premiere Google Lunar XPRIZE este de 30 milioane dolari/ La moment, în competiție s-au inclus 16 echipe din lumea întreagă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?