X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu dezvăluie detalii despre al doilea raport „Kroll”

30 iun. 2016,, 10:40   Economie
5438 4

Фото: bizlaw.md

Cel de-al doilea raport al companiei "Kroll" pe marginea fraudei bancare va fi gata cel tîrziu în prima jumătate a anului 2017. Anunțul a fost făcut la un post de televiziune de spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.


Potrivit lui Candu, cel de-al doilea raport va scoate la iveală beneficiarul „furtului miliardului”, instrumentele folosite pentru sustragerea banilor, complicii acestei scheme frauduloase, dar și modul în care activele pot fi recuperate.

„În Kroll nu poți să nu ai încredere, ăștia sînt străini, nu au cumetri sau relații aici. Un picuț de răbdare și vom afla, nimic nu dispare, urma banului nu poate fi ștearsă. Raportul Kroll 2 va fi gata ori la sfîrșitul acestui an, ori la jumătatea anului viitor. Acel raport trebuie să prevadă cercul de persoane implicate, schemele care au fost și localizarea activelor care pot fi recuperate. Compania Kroll este bine conectată la diferite sisteme, poate localiza orice bănuț, orice cent, au mandat să investigheze fluxul banilor, lucrează cu băncile din țările baltice, Europa, SUA”, a menționat Candu.

Politicianul a precizat că în dosarul fraudelor bancare sînt vizate peste 30 de persoane, nu doar fostului premier Vlad Filat și cel al primarului orașului Orhei, Ilan Șor, așa cum reflectă instituțiile media.

„Sînt peste 40 de dosare conectate, vorbim de directori ai departamentelor juridice, membri ai consiliilor de directori din cele trei bănci, cei care și-au pus semnătura pe împrumuturile artificiale. Există un grup de persoane implicate direct, dar și un altul mai puțin direct”, a adăugat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?