Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputatul Vlad Filat va fi concomitent și pușcăriaș pe 9 ani

28 iun. 2016,, 09:58   Politică
8064 1
Foto : gagauzmedia.info

Vlad Filat a fost judecat definitiv. Dar mai rămîne în calitate de deputat.


Anterior, la data arestării, i s-a ridicat doar imunitatea de deputat. Ce zice legislația? Va fi deputat-pușcăriaș? Sau mandatul de deputat va fi retras? Cum?

În conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului (Legea nr.797/1996, art.98(1)), procurorul general este obligat să informeze Parlamentul despre faptul că deputatul Vlad Filat a fost judecat la 9 ani de închisoare. Președintele Parlamentului urmează să aducă la cunoștința deputaților informația respectivă. Și cu aceasta legislația s-a terminat. Nu este prevăzut ce va fi mai departe cu mandatul de deputat pentru un deputat pus la pușcărie.

Reiese că nimeni nu s-a gîndit că vreodată un deputat poate fi pus la închisoare și este necesar de prevăzut legal procedura de retragere a mandatului de deputat.

Doctorul în drept Nicolae Osmochescu este de acord și zice: «Avem încă o lacună care poate provoca și cred ca deja provoacă dureri de cap parlamentarilor! Dar cred că cu majoritatea "constituțională" existentă va fi cu "succes" depășită!»


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?