Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Sîntem siguri că Vlad Filat va obține cîștig la CEDO

27 iun. 2016,, 16:24   Politică
7286 8

Declarație: Sîntem siguri că Vlad Filat va obține cîștig la CEDO
Foto: unimedia.info

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, se arată încrezător că dosarul de judecată în care Vlad Filat a fost arestat pentru 9 ani este unul strict politic, iar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului se va face dreptate în acest caz, transmite NOI.md


Declarația a fost făcută după pronunțarea hotărîrii de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

„Considerăm că aceasta sentință de condamnare este una politică. Ea a fost pusă la cale printr-un spectacol foarte bine regizat ca pînă la urmă Filat sa fie exclus de pe arena politică. S-a întîmplat un caz similar în Georgia, unde un fost premier a fost condamnat, iar pe 14 iunie 2016 acesta a obtinut cistig la CEDO. Sîntem siguri că și Vlad Filat va obține cîștig și vom demonstra că scopul dosarului este înlăturarea lui din politică”, a spus Popa.



Avocatul recunoaște că Filat a comis anumite greșeli, însă acestea nu pot fi încadrate în răspundere penală. Potrivit lui, pe parcursul întregului proces au fost încălcate mai multe principii fundamentale ale lui Filat, cum ar fi dreptul la apărare și în special dreptul lui Filat de a avea parte de un proces echitabil. Igor Popa a spus că cei care se fac vinovați de pronunțarea acestei sentințe vor răspunde penal pentru actele comise.

Referitor la Ilan Șor, Popa a spus că, în calitatea sa de bănuit, acesta nu trebuia sa fie admis ca martor în dosarul lui Vlad Filat.

“Am spus ca Ilan Șor nu poate fi martor în dosarul lui Filat. Acest personaj a recunoscut că a săvîrșit acțiuni de delapidări, fraude bancare, spălări de bani și totuși acest acuzat este adus în calitate de martor. Or, acest fapt este absolut ilegal. Credem că va trebui să poarte răspundere nu numai pentru acțiunile comise, dar si pentru denunțul calomnios, fiindcă o persoana a fost exclusă de pe arena politică și i-a fost distrusa viața personală, a spus Popa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?