Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oficiali APCE vor documenta cum decurg evenimente în dosarul Filat și Petrenco

26 iun. 2016,, 13:49   Politică
2691 0

Foto: unimedia.info

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 27-29 iunie 2016, transmite Noi.md


Scopul vizitei este unul de documentare asupra mai multor subiecte de interes public din Republica Moldova.


Astfel, eurodeputații vor documenta pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, progresul legislativ în implementarea Acordului de Asociere, evoluția evenimentelor în regiunea transnistreană și a cazurilor ex-prim-ministrului Vlad Filat și fostului membru APCE, Grigore Petrenco.


Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele țării, Nicolae Timofti și Prim-ministrul Pavel Filip. Co-raportorii APCE vor mai discuta cu Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici și deputații membri ai delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Dumitru Diacov, Președintele de onoare PD, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Igor Dodon, Președintele PSRM, Vladimir Voronin, Președintele PCRM, precum și cu Președintele PLDM, Viorel Cibotaru.
Conform programului vizitei, eurodeputații se vor mai întâlni cu Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, reprezentanți ai Procuraturii Generale și ai Oficiului Avocatului Poporului.

Totodată, Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile și ai partidelor extraparlamentare.
Marți, 28 iunie 2016, co-raportorii APCE vor efectua o vizită la Tiraspol, pentru a discuta cu reprezentanții regiunii transnistrene și ai societății civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?