X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ciobanu: Dacă Șor începe să vorbească, rămînem fără clasă politică

24 iun. 2016,, 10:25   Politică
9618 13

Foto: jurnal.md

Reținerea omului de afaceri Ilan Șor va crea probleme serioase pentru actuala guvernare, consideră analistul politic Victor Ciobanu, citat de NOI.md.


Într-un interviu acordat portalului Unimedia, editorialistul a precizat că, indiferent cu ce se va finaliza reținerea primarului de Orhei, clasa politică va fi afectată. Eliberarea lui după ce expiră cele 72 de ore va stîrni din nou un val de revoltă în societate, susține analistul.

„Cei care se află acum la guvernare nu au niciun interes ca Ilan Șor să înceapă să vorbească, pentru că, dacă el începe să spună cine și cum a participat, a fost implicat, rămînem fără clasă politică, fără directori de instituții, fără lideri de partide. Vom vedea cît de curînd, cum va ieși guvernarea din această situație, pentru că de aici ambele soluții sînt proaste pentru ea. Eliberarea lui Șor va crea iarăși tensiuni în societate. Pericolul este foarte mare pentru actuala guvernare, pentru că Șor este o persoană foarte informată. În două zile vom afla deja care va fi soluția”, a precizat Ciobanu.



Pe de altă parte, analistul politic a calificat drept spectacol modul în care se desfășoară procesul în dosarul Filat. „Am văzut comentariile vedetei noastre – doamna procuror. Vedem, pe de o parte, un show de doi bani cu Filat, pentru că tot ce povestește Bețișor pe mine nu m-a convins. Avocatul, cel puțin, a zis că 90 la sută din probe sînt ilegale, obținute cu încălcări de procedură”, a adăugat Ciobanu.

Ilan Şor a fost reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?