X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Eu știu ce veți cumpăra vara aceasta

24 iun. 2016,, 08:12   Ştiri Auto
6195 0

Я знаю, что вы купите этим летом
Foto: noi.md

Prognozele vînzărilor noilor automobile se fac, în special, în baza evaluării perioadelor anterioare. În 5 luni ale anului 2016, din ianuarie pînă în mai, în Moldova au fost văndute 1461 de automobile noi (pentru comparație, în anul 2015, în aceeași perioadă au fost comercializate 1414 de autoturisme).


Dintre acestea, în luna mai 2016, au fost vîndute 302 automobile noi (cu un an în urmă – 300). Cu alte cuvinte, mergem după indicatorii anului trecut și e puțin probabil că ceva se va schimba în viitorul apropiat. Doar că ceea ce numeam anul trecut drept eșec, anul acesta nu mai este așa. Deoarece situația nu e mai proastă ca anul trecut.

În acest sens am putea spune că în trei luni ale verii anului 2015, în Moldova au fost vîndute 760 de mașini noi. Vînzările au fost în declin – de la „aproape 300” în iunie, pînă la 200 în august. Așadar, să comparăm cu anul acesta. Ce ne așteaptă vara anului 2016? Cîte automobile noi vor fi vîndute în saloanele auto din Moldova?

Vom menționa că anul acesta, primăvara și la începutul verii, pe piața moldovenească au apărut cîteva modele noi și interesante. De la mărcile ce determină trendul pe piața noastră. Vom prognoza că anume aceste modele vor deveni trendul verii 2016.

DaciaLogan + Sandero, cutie de viteze automată



Se pare că principala noutate a acestei veri în segmentul popular nu este un model nou. Ci apariția la modelele Logan și Sandero a cutiei de viteze automate. Aceasta nu e doar un automat, ci o variantă mai comodă, așa-zisul sistem de co-pilot „Easy-R”. Mai devreme, această noutate le-ar fi bucurat pe femei. Însă acum cînd comoditatea „automatului” este recunoscută și de bărbați, printre care sînt și adepții fervenți ai mecanicii, precum este și autorul acestor rînduri, atunci prognozăm următoarele: Sedanul Logan și hatchback-ul Sandero vor crește în popularitate și își vor întări pozițiile în clasa „B” și printre toate modelele de pe piața moldovenească.

Renault Megane IV



Megane – este un bestseller al mărcii franceze. Iar apariție noii generații ai acestui model schimbă simțitor situația pe piața automobilelor noi din Moldova, mai ales, în prima clasă „C”. Iar pe piața automobilelor de toate vîrstele –modelul Megane este Nr.1 după popularitate. Este cel mai frecvent importat model din ultimii ani. Astfel, avem dreptul să prognozăm că Renault Megane de noua generație, care se vinde în Moldova cu 12800 de euro va întoarce marca Renault în top 5 cele mai bine vîndute branduri (la moment, la finele lunii mai 2016 – locul 7).


Suzuki Baleno



Brandul japonez Suzuki – este unul dintre brandurile cu cea mai dinamică dezvoltare pe piața auto din Moldova. Acum 1-1,5 ani, Suzuki se afla undeva la coada ratingului celor mai bine vîndute automobile din RM. Însă apariția Suzuki Vitara, iar cum și Baleno de noua generație a schimbat radical situația.

Astăzi, Suzuki se află pe locul 6, cu 4% din piața automobilelor noi, cu 55 de automobile, ocupă locul 2 în clasa SUV.

Cît privește Suzuki Baleno de noua generație, experții menționează, în primul rînd, funcționalitatea și capacitatea acestei mașini, care se combină excelent cu dimensiunile unei mașini urbane. Iar prețul Baleno New (de la 8800 euro) deschide perspective destul de frumoase pentru această vară.

Land Rover Discovery Sport



În segmentul premium pe piața moldovenească, cel mai bun rezultat al vînzărilor în 2016 l-a obținut englezul Land Rover (47 de automobile – din ianuarie pînă în mai). Liderul vînzărilor în interiorul mărcii, dar și a Nr.1 din clasa „F” – Range Rover (15 automobile). Pe locul doi, cu 14 mașini se află noua generație a mașinii de teren universale Land Rover Discovery Sport.

Vom menționa că a fost suficient să mergem doar o dată prin centrul Chișinăului ca să vedem în întîmpinare trei Disvovery Sport total diferite. Posibil de vină este exteriorul prea atractiv al noului premium-crossover de la Land Rover. Nu veți putea trece fără să observați acest model. Iar amatorii acestui brand englez știu că prețul de 32800 de euro pentru un Discovery Sport nou este un preț exclusiv.

Cel mai bun model al verii 2016 pe piața moldovenească
Decapotabila premium Jaguar F-Type





Materialul e bazat pe datele înregistrărilor primare ale automobilelor pe teritoriul Republicii Moldova în 5 luni ale anului 2016.
(datele au fost oferite de ÎS „Registru”)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?