Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Avocatul lui Filat confirmă: A leșinat în anticamera judecătoriei Buiucani

21 iun. 2016,, 14:36   Politică
3218 2

Avocatul lui Filat confirmă: A leșinat în anticamera judecătoriei Buiucani
Foto : bloknot-moldova.md

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, neagă declarațiile procurorului Adriana Bețișor și susține că Vlad Filat, întradevăr a leșinat în anticameră, la Judecătoria Buiucani, transmite Noi.md.


Potrivit lui, această constatare a fost făcută și de medicii care au intervenit în timpul ședinței.

„Domnul Vlad Filat a intrat în leșin in anticamera judecătoriei Buiucani. Așa a scris și medicul. Nu este vorba de o simpla slăbiciune este vorba de o stare de leșin „, a spus acesta. Acesta a solicitat chiar de la începutul ședinței intervenția unui medic, dar și a unui cardiolog pe motiv că ar avea probleme și cu inima. În prezent, avocatul va face toate demersurile ca fostul premier să fie transportat într-o instituție medicală. Popa afirmă că Filat a fost transportat la penitenciarul nr 13, însă după spusele lui, acolo nu ar fi medici calificați care să-i acorde suportul necesar.

Potrivit avocatului, starea de sănătate a premierului s-a agravat din motiv că ține greva foamei, dar și din motiv că ar fi suspus unui tratament inuman în penitenciarul 13, unde este arestat.

“Acest tratament s-a început de 20 de zile. Din acel moment s-au înăsprit condițiile de detenție. Nu i sa permis sa vorbească la telefon sau să vorbească cu părinții, să aibă parte de o medicație corespunzătoare. Toate au un singur scop - de a fi umilit și de al trage la răspundere penală cu ochii închiși”, a spus Popa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?