Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cariera politică a lui Vlad Filat s-a încheiat – declarație

21 iun. 2016,, 11:12   Politică
9734 4

Cariera politică a lui Vlad Filat s-a încheiat – declarație
Foto : noi.md

Liderul nou-ales al PLDM, Viorel Cibotaru, este de părere că, odată cu depunerea mandatului de președinte, Vlad Filat și-a încheiat cariera politică, notează NOI.md.


Potrivit lui, electoratul așteaptă o schimbare în cadrul partidului, iar vechile greșeli nu trebuie lăsate să afecteze la nesfîrșit imaginea formațiunii.

„Mă bucur că această imagine afectată a PLDM se întoarce pozitiv, inclusiv și faptul victimizării lui Filat, deși eu cred că cariera lui politică s-a încheiat. Nu vreau ca imaginea de astăzi a partidului să fie permanent asociată cu greșelile care s-au făcut. Asta n-ar fi rațional și n-ar fi cinstit”, a explicat Cibotaru în cadrul emisiunii „Interpol”.

Liderul nou-ales spune că nu a comunicat cu Vlad Filat înainte de a prelua șefia partidului. Potrivit lui, majoritatea membrilor PLDM s-au pronunțat pentru desemnarea unui președinte care nu a fost implicat în activitatea anterioară a formațiunii.

„Alegerile au fost foarte democratice, chiar dacă am propus un mecanism de alegeri primare, însă nu am reușit să-l desfășurăm așa cum mi-am propus. Nu am mers cu un scenariu prestabilit. Ei au spus că își asumă responsabilitatea pentru actul guvernării, își asumă critica și succesele pe care le-au avut, dar consideră că trebuie să vină o persoană nouă, oamenii așteaptă schimbarea. De un an de zile sînt membru de partid, respectiv am întrunit acest minimum cens”, a adăugat Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?