Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Chișinăuienii se tem de prăbușirea copacilor

20 iun. 2016,, 12:47   Capitala
3418 0
Кишинёвцы боятся угрозы гибели от поваленных деревьев
Foto: noi.md

Din cauza vremii nefaste săptămîna trecută în Chișinău s-au prăbușit 72 de arbori, unul din ei cauzînd moartea unei femei.


Totodată, Asociația „Spații verzi” nu dispune de mijloace pentru procurarea utilajului necesar pentru prevenirea unor asemenea cazuri. Informația a fost comunicată astăzi, la ședința operativă a Primăriei Chișinău, de către directorul Asociației „Spații verzi”, Eliferie Haruța, notează NOI.md.

Eliferie Haruța a informat că pentru procurarea utilajelor necesare pentru defrișarea tuturor copacilor problematici din capitală este nevoie de circa 9 milioane de lei. Funcționarul a subliniat că autoritățile municipale trebuie să perceapă această problemă ca pe una prioritară, deoarece în cîteva zile de vreme nefastă Asociația a primit 14 adresări de la cetățeni cu solicitarea de a defrișa arborii care prezintă pericol.

În opinia lui Haruța, banii necesari ar putea fi alocați în calitate de recompensă a sumei cu care a fost redus bugetul Asociației „Spații verzi” în anul 2012. Haruța i-a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu să „se întoarcă cu fața” spre „Spații verzi”, menționînd că va expedia solicitarea respectivă Primăriei și Consiliului Municipal Chișinău.

Grozavu s-a interesat dacă este posibil de plantat copaci mai vîrstnici, pentru a accelera procesul de înălțare a acestora. Funcționarul a specificat că defrișarea arborilor problematici trebuie efectuată punctat, cu respectarea metodologiei existente, care interzice defrișarea masivă a copacilor în raza orașului.

Amintim că pe 14 iunie, în sectorul Buiucani al capitalei, o femeie a fost strivită mortal de un copac doborît de rafalele puternice de vînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?