X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Compania Nissan anunță dezvoltarea unui nou tip de propulsor, care consumă bioetanol

18 iun. 2016,, 16:31   Ştiri Auto
2878 0
Foto: Nissan

Compania Nissan Motor Co. Ltd. anunță efectuarea cercetărilor în domeniul propulsoarelor și dezvoltarea sistemului bazat pe elemente combustibile gen SOFC (Solid Oxide Fuel Cell), care consumă bioetanol. Sistemul, primul în industria auto, include generatorul SOFC cu elemente de combustibil e-Bio Fuel-Cell. SOFC – elemente combustibile, care la producerea energiei electrice utilizează reacția diverselor tipuri de combustibil, inclusiv etanolul și gazele naturale, cu oxigen. Aceste generatoare sunt foarte eficiente.
Despre e-Bio Fuel-Cell
Elementele e-Bio Fuel-Cell produc energie electrică în generatorul SOFC din bioetanolul turnat în rezervorul automobilului. e-Bio Fuel-Cell eliminî hidrogenul din combustibil, cu ajutorul unei instalații de reformare. Acesta, interacționând cu oxigenul din atmosferă, produce o reacție chimică, din care rezultă energia electrică, capabilă să pună electromobilul în mișcare. e-Bio Fuel-Cell, spre deosebire de alte sisteme, are ca sursă de energie SOFC, foarte eficient. El permite electromobilului o autonomie comparabilă cu cea a automobilelor cu motoare cu ardere internă (peste 600 km fără reîncărcare). Dar vehiculele e-Bio Fuel-Cell au avantajele electromobilelor: silențiozitate, pornire în linie și accelerare intensă. Toate la un loc permit proprietarului să savureze călătoria și confortul electromobilului.
În sistemul cu elemente de combustibil sunt folosite substanțe chimice, care în contact cu oxigenul generează energie fără a produce substanțe nocive secundare. Bioetanolul, obținut inclusiv din trestia de zahăr și cereale, este foarte răspândit în America de Sud și cea de Nord, dar și în Asia. Sistemul e-Bio Fuel-Cell, care funcționează pe bioetanol,oferă un mijloc de transport mai ecologic, și deschide noi perspective în organizarea producerii regionale de energie electrică, inclusiv cu integrare în infrastructura existentă.
Producerea energiei electrice din elemente de combustibil, de obicei, emană bioxid de carbon. În sistemele, care funcționează pe bază de etanol însă emanațiile de СО2 sunt neutralizate, începând cu procesul de cultivare a trestiei de zahăr pentru producerea ulterioară a combustibilului bio. Astfel volumul de CO2 practic nu sporește.
Viitorul e-Bio Fuel-Cell
Pe viitor, e-Bio Fuel-Cell va fi și mai accesibil pentru consumator. Etanolul diluat cu apă este mai simplu și mai sigur de manevrat, decât majoritatea altor tipuri de combustibil. Deoarece aceasta scoate restricțiile de creare a unei infrastructuri total noi, se formează un potențial enorm de creștere a pieței.
Cheltuielile de exploatare vor fi mult mai mici, inclusiv la electromobile, ceea ce va fi un avantaj substanțial pentru societate și mediul de afaceri, deoarece e-Bio Fuel-Cell este soluția ideală pentru cel mai larg spectru de necesități ale consumatorilor. Printre avantaje vom menționa rapiditatea reîncărcării și puterea energetică mare, capabilă să mențină activități consumatoare de energie, cum ar fi transportul în condiții de refrigerare.
În căutarea emisiilor zero
Având ca scop obținerea nivelului zero de emanații nocive și a nivelului zero de mortalitate pe drumuri, compania Nissan dezvoltă în continuare sistemele inteligente și electrificare industriei auto. Sloganul brandului «Inovații admirabile» este strâns legat cu concepția Nissan Intelligent Mobility, focusată pe aceea, ce anume pune vehiculul în mișcare, cine îl conduce și cum acesta se integrează în societate grație impresiilor plăcute ale șofatului.
e-Bio Fuel-Cell realizează concepția Nissan Intelligent Power de eficiență sporită, electrificare a automobilelor și plăcerea de a le conduce prin dezvoltarea electromobilelor cu acumulatoare, cum ar fi Nissan Leaf, Nissan e-NV200 și e-Power, dotate cu propulsoare electrice de forță.
Compania Nissan și de acum încolo va propune clienților noi elaborări, grație sistemelor de producere a energiei electrice din diverse tipuri de combustibil, precum și o infrastructură nouă, care asigură alimentarea cu energie electrică în orice parte a lumii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?