X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Curtea Constituţională a respins sesizarea legată de examinarea cazului Filat

15 iun. 2016,, 12:00   Politică
4414 4

КС не принял к рассмотрению запрос, имеющий отношение к рассмотрению дела Филата
Foto: protv.md

Curtea Constituţională a respins sesizarea privind excluderea neconstituţionalităţii a două articole din Codul de procedură penală, care vizează prezentarea martorilor la şedinţă.

Acest fapt a fost comunicat jurnaliştilor marţi, după şedinţa de judecată, de către Igor Popa, avocatul fostului prim-ministru Vlad Filat.

"Curtea Constituţională urma să se pronunţe în privinţa procedurii de prezentare a martorilor în judecată, dar nu a acceptat sesizarea pentru examinare. Probabil, deoarece aceasta îl priveşte pe Filat. Îmi pare foarte rău, fiindcă aceasta creează precedente şi pentru examinarea altor dosare", a spus Popa.

El a declarat că "cele întîmplate în judecată reconfirmă că acest proces nu se încadrează în limitele legii, ci este un fel de mascaradă".

"Noi am depus în instanţă cereri prin care am solicitat să fie aduşi şi alţi martori. Am prezentat dovezi care demonstrează că martorii au fost notificaţi în modul prevăzut de lege, dar ignoră citaţia. În acest caz, instanţa de judecată este obligată să asigure prezenţa martorilor în mod forţat. Dar instanţa din nou a respins cererea noastră", a declarat avocatul.

El a mai informat că instanţa a respins cererea de chemare repetată în judecată a antreprenorului Ilan Şor pentru mărturii suplimentare.

"Au apărut multe întrebări către acest personaj. El nu insuflă încredere, a depus mărturii false. Pentru a demonstra inconsistenţa declaraţiilor făcute de Şor, am cerut să fie chemat repetat la şedinţă. Este o practică normală, însă şi de data aceasta ni s-a refuzat", a menţionat Popa.

Săptămîna trecută, Judecătoria Buiucani a acceptat să se adreseze la CCM cu o sesizare privind excluderea neconstituţionalităţii a două articole din Codul de procedură penală. Este vorba despre art.321, care vizează participarea inculpatului la procesul de judecată şi urmările neprezentării în judecată, şi art. 362 - privind desfăşurarea procesului de judecată în lipsa uneia dintre părţi sau a martorilor citaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?