Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Încep dezbaterile în dosarul Filat. Declarație: Procesul este o mascarada

14 iun. 2016,, 18:15   Politică
6065 1

Încep dezbaterile în dosarul Filat. Declarație: Procesul este o mascarada
Foto: sputnik.md

Procurorul care instrumentează cazul Filat, Adriana Bețișor, susține că săptîmăna viitoare va avea loc o nouă ședință în dosarul Filat în care vor începe dezbaterile judiciare.


După ședința care a avut loc astăzi, Bețișor a spus că apărătorii lui Vlad Filat au depus mai multe cereri prin care solicită prezentarea silită a martorilor, însă judecătorii au refuzat aceste cereri pe motiv că nu ar exista dovezi plauzibile ca martorii au dovezi la dosar, transmite NOI.md.

Totodată Bețișor a refuzat să se pronunțe pe marginea declarației lui Filat, care susține că prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc ar fi decis sentința în cazul său. “Voi comenta aceste declarații doar dacă vor fi făcute în cadrul ședinței. Dar așa noi țtim care este sursa lor de transmitere”, a spus Bețișor.

La rîndul său, avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa a declarat că procesul de judecată “nu este unul făcut prin pizma legii dar mai degrabă o mascaradă”. Acesta s-a arătat deranjat că judecătorii nu au acceptat cererile de chemare în judecată și a altor martori.

“Ceea ce sa întîmplat azi, prin faptul ca judecătorii au închis ședința, este un abuz. Fiindcă noi am adus cereri care ne permit să aducem si alți martori însă într-un mod abuziv sa terminat si aceasta faza de judecată”, a spus Popa.

Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă și trafic de influenta însa respinge acuzațiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?