Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Soarta lui Chirtoacă va fi discutată în cadrul unor mese rotunde

13 iun. 2016,, 13:05   Capitala
3543 2
Soarta lui Chirtoacă va fi discutată în cadrul unor mese rotunde
Foto: bloknot-moldova.md

Pe 15 iunie va demara o serie de acțiuni publice privind examinarea problemei demisiei anticipate a primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.


La aceste acțiuni sînt invitați să participe reprezentanți ai societății civile și diferitor forțe obștești și politice. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, după încheierea ședinței operative a Primăriei, informează NOI.md.

Ion Ceban a amintit că există două scenarii privind demisia lui Chirtoacă. „Ori vom aduna semnăturile chișinăuienilor, ori pentru demisia lui vor vota 2/3 din consilierii municipali. În orice caz, noi intenționăm să desfășurăm consultări cu activiștii civici și cu toți cei care nu sînt indiferenți față de soarta orașului, pentru a identifica soluția potrivită și a izbăvi Chișinăul de minciună, corupție și ilegalități”, a declarat Ceban.

Apelurile privind demisia lui Dorin Chirtoacă s-au întețit după cîteva incidente din Chișinău. Locuitorii capitalei i-au acuzat de aceste incidente pe primarul general și anturajul acestuia. Însă, conform legislației, procedura privind demiterea conducătorului administrației locale poate fi inițiată doar după un an de la obținerea mandatului. Dorin Chirtoacă a fost reales în calitate de primar general al municipiului Chișinău pe 28 iunie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?