Ceban: Pe Chirtoacă îl așteaptă soarta primarului Taracliei

Ceban: Pe Chirtoacă îl așteaptă soarta primarului Taracliei
Чебан: Киртоакэ ожидает судьба примара Тараклии
Foto: a-tv.md

Acțiunile autorităților municipale de defrișare a arborilor în centul Chișinăului trebuie să fie supuse unei critici dure din partea societății civile.


Totodată, drept bază poate fi luat un precedent din Taraclia, în care primarul local a fost condamnat pentru defrișarea arborilor în curtea administrației orașului.

O declarație în acest sens a făcut președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, la finalul ședinței operative a Primăriei din 13 iunie, relatează NOI.md.

Ceban s-a arătat convins că doar datorită implicării activiștilor Partidului Socialiștilor și mișcărilor de tineret în lucrările de defrișare a arborilor pe bulevardul Ștefan cel Mare la 10 și 11 iunie, au fost compromise planurile autorităților. „Dacă activiștii noștri fizic nu interveneau, astăzi deja primul rînd de arbori de la drum n-ar fi existat. Mai mult, vineri, cînd am fost în cabinetul domnului Grozavu, acesta a fugit și nu a putut da explicații cine totuși a autorizat aceste defrișări”, a declarat liderul fracțiunii socialiștilor în CMC.

Ceban a reamintit că este vorba despre 400 de arbori, dintre care doar 26 au fost declarați bolnavi. „Problema este că pe linia arborilor care stau la 1-1,5 metri de la bordură ei au planificat rețele și au distrus rădăcinile copacilor. Și din acest considerent trebuia să taie. Deci un prost a proiectat, alți proști execută”, a specificat consilierul municipal.

El a făcut o paralelă cu cazul fostului primar al orașului Taraclia Serghei Filipov, demis din funcție pentru defrișarea arborilor în curtea Primăriei. „Eu vreau să vă reamintesc, pentru 26 de tui, Serghei Filipov a fost înlăturat din funcție, condamnat, privat de dreptul să ocupe funcții publice pentru 2 ani de zile și 164 de mii de lei despăgubiri plus 8 mii de lei amendă. Cît ar trebui să primească acest primar împreună cu toată haita lui pentru debandada pe care vor să o facă pe Ștefan cel Mare?”, a întrebat Cebanu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

vika 14 ian. 08:18

Măi Чебане eu ştiu că necesitatea de tăia arborii este/trebuie să fie iniţiată de SPECIALIŞTI în domeniu, indiferent de politică. Aşa că pleacă şi fă ceva de folos lasă tribuna.

Сармат 13 iun. 2016,, 15:19

Вчера, специально, прогулялся в районе Органного зала- ул Эминеску......... ну что ВАм сказать, первый от дороги ряд деревьев в своем большинстве реально надо сносить - они больны. У этих деревьев просто уже нет площади питания, приствольные зоны, некогда 1,5х1,5 сокращены практически до диаметра ствола. Корни , наверняка, повреждены многократными перекладками инженерных сетей, а сам грунт предельно уплотнен паркующимися на тротуаре машинами .

русский 13 iun. 2016,, 12:34

я скажу какое наказание должен понести киртоакэ. кастрацию и высылку в румынию. там пусть кукарекает петух сраный. или на украину-там такие дебилы в цене

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load