Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase îndeamnă forțele de opoziție să înceapă neîntîrziat negocierile

8 iun. 2016,, 12:18   Politică
3255 4

Năstase îndeamnă forțele de opoziție să înceapă neîntîrziat negocierile
Foto: ipn.md

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a lansat astăzi un apel la adresa partidelor reformatoare de opoziție, în vederea demarării discuțiilor privind identificarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale, notează NOI.md.


Potrivit lui Năstase, discuțiile trebuie să vizeze și problema declanșării alegerilor anticipate, iar termenul limită pentru începerea dialogului ar fi 20 iunie curent.

„Platforma «Demnitate și Adevăr» face apel către toate partidele reformatoare și antioligarhice, care se bucură de încredere populară, să purcedem neîntîrziat la discuții publice privind consolidarea eforturilor împotriva regimului Plahotniuc, inclusiv prin desemnarea unui candidat unic la funcția de președinte și elaborarea strategiilor privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale”, a declarat astăzi Andrei Năstase.

Liderul Platformei ”DA” i-a îndemnat și pe votanți să se implice în procesul identificării unui candidat unic la alegerilor prezidențiale, prin intermediul rețelelor de socializare.

„Scopul acestei acțiuni este de a facilita identificarea, în cel mai obiectiv și transparent mod posibil, a profilului candidatului pe care și l-ar dori electoratul la funcția de președinte al Republicii Moldova, evitînd astfel eventuale înțelegeri din umbră, interese personale sau politice de grup, optînd în schimb pentru mecanisme ale democrației participative”, a adăugat Andrei Năstase.

Politicianul a reiterat că unica soluție pentru înlăturarea regimului actual este desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?