Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cum este crossoverul Jaguar? ©

7 iun. 2016,, 16:53   Ştiri Auto
3101 0
Фото: noi.md


În mai puțin de doi ani englezii au reușit să aducă primul în istoria mărcii Jaguar premium-crossover la un model de serie. Și iată că acesta este deja prezent în Salonul auto de pe bd. Cantemir din Chișinău - Jaguar F-PACE.

Doriți amănunte?

În momentul când lumea a auzit, apoi a și văzut prima mașină de teren de la Jaguar, să fim sinceri, nu toți erau gata pentru asemenea metamorfoze, venite de la englezii conservatori. Cum se va împăca un crossover cu forța sportivă și confortul de lux, caracteristice tuturor modelelor Jaguar?
Apropo, o puteți simți din propria experiență, vizitând salonul de pe bd. Cantemir și încercând volanul noului F-PACE. Chiar dacă la moment nu sunteți gata pentru o asemenea achiziție, fiind ghidați de simpla curiozitate : "Cum este acest crossover de la Jaguar?", vă invităm în salonul nostru !
Moldova este în fruntea planetei întregi. În timp ce experții din Rusia sau Europa abia se fac primele teste drive cu F-PACE, în țara noastră blogherii auto au testat crossoverul Jaguar și și-au publicat impresiile :

Cei de la piataauto.md au testat două F-PACE. Vizionați Jaguar F-PACE http://www.piataauto.md/Teste-drive/2016/Jaguar-F-PACE/

Pe site-ul autoblog.md puteți vedea lansarea(Open Days) modelului F-PACE. Citiți -http://autoblog.md/galerie-foto-jaguar-f-pace-a-fost-prezentat-oficial-in-tara-noastra/

Pe străzile Chișinăului déjà poate fi văzut acest automobil unic. Există automobiliști, care demult așteaptă apariția F-PACE la noi..

E de menționat, că în prezent piața auto dictează legile sale. Clientul bogat este altul. El cere gatget-uri multifuncționale. Evident, nu în detrimentul luxului. De aceea brandurile notorii, cum este Jaguar, se conformează. Unde mai pui, că există toate condițiile necesare.
Platformele moderne, așa-zise modulare, la care au trecut toți producătorii mari, permit asamblarea unor mașini foarte diferite, utilizând aceleași moduli. La baza modelului Jaguar F-PACE stă aceeași platformă de aluminiu, pe care au fost construite modelele Jaguar XF și Jaguar XE. Ce-i drept, când spunem aluminiu ținem cont, că aici el este prezent în proporție de 80%. La fel, oțelul de înaltă rezistență constituie o parte semnificativă a structurii de forță a corpului. Aceasta influențează direct asupra gradului de securitate a crossoverului de la Jaguar. Plus la toate, și în structura caroseriei, și în cea a suspensiei, pe lângă aluminiu, este utilizat activ magneziul.

Aluminiul și celelalte materiale ușoare din construcția Jaguar F-PACE – nu sunt doar o modă. Sunt necesare pentru micşorarea masei automobilului. Dat fiind că în cazul motoarelor cu putere relativ mică, scăderea în greutate permite obţinerea unor indicatori dinamici foarte buni. Imaginați-vă, că F-PACE, cu masa de cca două tone, cu un benzinar cu compresor mecanic de 3.0 litri şi 340 CP, va putea dezvolta viteza de 100 km în 5.8 secunde! Este, apropo, un indicator foarte bun pentru un sportcar. Versiunea de top a crossoverului Jaguar asigură 380 c.p., iar cea de bază, cu turbo diesel de 2litri – 180 с.p.

Toate versiunile F-PACE au tracțiune integrală permanentă cu distribuirea cuplului de-a lungul axelor. În condiții de drum obișnuite, 100% - trece pe axa din spate. Dar! În cazul accelerării bruște sau patinării roților pe una dintre axe, cuplul poate trece pina la 90 % pe axa din față. În orice caz, acest sistem a fost deja testat pe autoturismele Jaguar.
Dacă vorbim despre F-PACE, trebuie să menționăm posibilitatea adaptării caracteristicilor suspensiei la tipul carosabilului. Aici vom deschide un mic «secret comercial».
Caracteristicele Jaguar F-PACE, apte în cazul drumurilor neasfaltate, se datorează specialiștilor de la Land Rover. Din fericire, Jaguar-Land Rover de mult timp formează o familie.
Apropo, Jaguar F-PACE are o gardă la sol de 213 mm – mai mult ca suficient pentru un crossover !
Conform standardelor mondiale, acest indicator e unul foarte bun pentru un automobil, care nu este o mașină de teren veritabilă.
Vom adăuga doar, că F-PACE deja poate fi văzut în salonul din Chișinău al mărcii Jaguar. Cât despre preț - cel de bază constituie 42 000 еurо.
Vă așteptăm la adresa: Chișinău, bd. Cantemir, 14!!!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?