Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pădurea de lîngă Orhei, tăiată cu permisiunea Inspectoratului Ecologic de Stat (FOTO, DOC)

7 iun. 2016,, 15:00   Societate
4636 1
Леса под Оргеевом вырубили с разрешения Госэкоинспекции (ФОТО, ДОК)
Foto: noi.md
Inspectoratul Ecologic de Stat (IES) a eliberat autorizaţie pentru tăierea pădurii în apropierea satelor Donici şi Lupa-Recea din raionul Orhei.

Instituția a reacţionat la sesizarea Fundaţiei pentru Dezvoltare Ecologică “ECODAVA” . În răspunsul IES se menționează că tăierile s-au efectuat în mod planificat şi au fost condiţionate de restabilirea naturală a solului, notează NOI.md.

Vadim Stîngaci, șef-adjunct al Inspectoratului Ecologic, în răspunsul oficial a scris că realizarea lucrărilor de tăiere a pădurilor a fost coordonată cu Ministerul Mediului şi organele teritoriale de mediu. Potrivit lui, tăierile au fost dictate de restabilirea naturală a solului şi nu contravin regulamentului privind amenajamentele silvice, aprobat de Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

În scrisoare se precizează că autorizaţia pentru realizarea lucrărilor de tăiere a pădurilor în satele Donici şi Lupa-Recea este datată cu 15 ianuarie 2016 şi a fost eliberată de Inspectoratul Ecologic de Stat. Suprafeţele împădurite menţionate se află în gestiunea Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei, care, de asemenea, a fost informată despre aceste lucrări.
În acelaşi timp, reprezentantul Inspectoratului Ecologic a comunicat că inspectorii structurii nu pot efectua un control plenar al teritoriului pentru a clarifica toate circumstanţele care au dus la sesizarea Fundaţiei “ECODAVA” către organele mediului, din cauza moratoriului provizoriu la controalele de stat. Moratoriul a expirat la 4 iunie şi inspectorii IES şi-au asumat obligaţia să examineze în viitorul apropiat posibilitatea realizării controlului respectiv.

Anterior, Fundaţia “ECODAVA” a primit răspuns de la Agenţia “Moldsilva”. În scrisoarea semnată de directorul Sgenţiei, Ion Ciobanu, se indică că insituția a fost informată despre tăieri. S-au dat asigurări că nu există temei pentru deschiderea unei cauze penale.











0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?