X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorul Bețișor cataloghează acțiunile apărării lui Filat ca „aberante” și „uimitoare”

4 iun. 2016,, 09:30   Politică
4226 0
Прокурор: адвокаты Филата затягивают судебный процесс
Foto: sputnik.md

Ieri, în cadrul ședinței de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat, au fost respinse toate cele patru cereri din partea apărării.


Conform procurorului Adriana Bețișor, apărarea intenționat tergiversează procesul de judecată, pe când Igor Popa susține că judecătorii și procesul este unul ilegal, care încalcă drepturile și libertățile lui Filat.

Procurorul Adriana Bețișor, a declarat astăzi că în cadrul ședinței de judecată ce a avut loc astăzi, 3 iunie 2016, „au fost examinate mai multe cereri din partea apărătorilor, nu au fost aduși în instanță martorii apărării așa cum sînt obligați apărătorii să o facă”.

Totodată, aceasta precizează că „în lipsa unor dovezi confirmative că martorii au fost înștiințați de către apărători că trebuie să se prezinte în instanța de judecată pentru audieri, instanța a respins această cerere cu solicitarea aducerii silite, fapt pentru care au mai fost aduse alte cereri care m-au uimit, dacă sincer”.

De asemenea, procurorul Bețișor a evidențiat repetat că martorii apărării „nu au nici o tangență cu capul acuzării. Pe această ordine de idei, putem face audierea oricărei persoane din stradă care l-a văzut pe inculpat la TV, ceea ce este o aberație”.

Spre final, Bețișor a precizat pentru jurnaliști că „în lista de martori, apărătorii numesc martori pentru citare silită fără ca să indice adresa sau un număr de contact”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?