Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

DIP reacționează la acuzațiile deputaților PLDM în cazul Filat

3 iun. 2016,, 17:02   Politică
4953 1

DIP reacționează la acuzațiile deputaților PLDM în cazul Filat
Foto: youtube.com

Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) vine cu o reacție la acuzațiile aduse de deputații liberali-democrați referitoare la interdicția de a-l vizita în penitenciar pe fostul premier Vlad Filat.


Într-un comunicat emis presei, instituția susține că, conform legislației în vigoare, deputații în Parlament au dreptul de a vizita fără permisiune specială instituţiile care asigură deţinerea persoanelor, în scopul exercitării funcțiilor de serviciu. Însă în acest caz particular deputații nu au menționat în exercitarea căror atribuții de serviciu întreprind această vizită în instituția de detenție.

„Întrevederile cu anumite persoane aflate în arest preventiv în cadrul vizitelor efectuate în locurile de detenție nu pot depăși cadrul legal impus de prevederile alin. (2) art. 181, conform căruia vizitarea acestei categorii de persoane poate avea loc doar cu autorizarea instanței sau organului în a cărui procedură se află cauza penală”, explică sursa citată.

Referitor la acuzațiile aduse responsabilului din penitenciar despre necesitatea de a-l transfera pe prevenitul Vladimir Filat într-o altă celulă, instituția menționează că “legea prevede că șeful penitenciarului ia măsuri pentru ca prevenitul care refuză să primească hrana să fie separat de ceilalţi deținuți, sub supravegherea permanentă a medicului, care să asigure asistenţa medicală corespunzătoare, astfel încît viaţa acestuia să nu fie pusă în pericol”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?