X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputaților PLDM le-a fost interzisă din nou întrevederea cu Filat la penitenciar

2 iun. 2016,, 16:21   Politică
2876 1

Deputaților PLDM le-a fost interzisă din nou întrevederea cu Filat la penitenciar
Foto : sputnik.md

Un grup de deputați PLDM a mers astăzi la Penitenciarul nr.13 din capitală pentru a solicita o întrevedere cu fostul premier Vlad Filat, informează NOI.md.


Conducerea Penitenciarului le-a refuzat însă accesul, fără a aduce anumite argumente, susține șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

„Am avut o discuție cu directorul adjunct al Penitenciarului, care a încerca să ne convingă că acest lucru este imposibil. La cererea noastră de a ne explica ce acte normative ne interzic să-l vizităm pe Vlad Filat în penitenciar, dumnealui nu a putut să ne spună nimic. Acest lucru ne îngrijorează, pentru că instituția penitenciarului se află în subordinea Ministerului Justiției și ei sînt obligați să execute legile, ne îngrădesc nouă, deputaților, drepturile fără niciun temei legal”, a menționat Deliu.

Potrivit lui Deliu, directorul adjunct al Penitenciarului i-a avertizat că, în cazul în care Vlad Filat va intra în greva foamei, atunci va fi strămutat în celula anterioară, unde condițiile sînt mult mai proaste.

„Am întrebat care este situația domnului Filat, cum se simte, la care șeful adjunct a făcut o declarație șocantă, precum că, dacă va recurge la greva foamei, va fi mutat în celula precedentă – o încăpere de patru metri pătrați cu două paturi în două etaje, fără saltele, doar cu saci de dormit”, a spus Deliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?