X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

„Bild”: Savcenko este furioasă din cauza posibilei anulări a sancțiunilor antirusești

3 iun. 2016,, 02:00   Externe
10430 30
„Bild”: Savcenko este furioasă din cauza anulării posibile a sancțiunilor antirusești
Foto: ria.ru

Nadejda Savcenko și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că Germania examinează posibilitatea relaxării sancțiunilor împotriva Rusiei.


„Sînt furioasă – în Ucraina mor soldați, iar în Germania se vorbește despre relaxarea sancțiunilor. Nu e corect așa”, a declarat Savcenko într-un interviu oferit ziarului german „Bild”.

În opinia lui Savcenko, sancțiunile împotriva Rusiei trebuie înăsprite, nu relaxate. Potrivit ei, asupra președintelui rus „trebuie exercitate presiuni economice și politice serioase”.

Fosta militară ucraineană Nadejda Savcenko a fost condamnată în Rusia la 22 de ani de închisoare pentru implicarea în uciderea jurnaliștilor ruși în timpul operațiunilor militare din estul Ucrainei, însă a fost grațiată pe 25 mai de președintele rus, Vladimir Putin.

În toamna anului 2014, cînd era anchetată în Rusia, Savcenko a devenit deputată în Rada Supremă a Ucrainei din partea Partidului „Batikivșcina”. După grațiere și revenirea la Kiev, Savcenko și-a început activitatea în legislativul ucrainean. Primul lucru pe care l-a făcut a fost criticarea colegilor din Parlament, pe care i-a numit „niște leneși”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?