X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

La summit-ul G7 de la Ise-Sima, Nissan ProPilot deschide calea tehnologiilor dirijării autonome

31 mai. 2016,, 12:06   Ştiri Auto
2518 0
Фото: nissan
În cadrul summit-ului G7, care se desfășoară în orașul nipon Ise-Sima, Președintele Consiliului Europei Donald Tusk s-a plimbat cu prototipul Nissan ProPilot, produs cu ajutorul tehnologilor de dirijare autonomă. Automobilulu Președintelui a făcut parte din cortegiul ”Grupului celor șapte”, format din automobilele următoarei generații.
Testul drive al automobilelorNissan, dotate cu tehnologiile dirijării autonome, făcea parte din programul summit-ului G7, desfășurat între 26 și 27 mai în Japonia. Prototupul a fost creat în baza electromobilului Nissan LEAF, dotat suplimentar cu un radar cu diapazonul 1 mm, scanere laser, camere de luat vederi și o interfață expres pentru asigurarea dirijării autonome.
Demonstarrea tehnologiilor dirijării autonome la summit-ul G7 i-a permis Președintelui Tusk să verifice comportamentul dispozitivului ProPilot, cu funcționalitate inovatoare, pe carosabil. Mai întîi, scanerul laser, miniatural și foarte sensibil, determină distanța dintre automobil și obiectele din jur, iar scanarea tridimensională permite mașinii să manevreze chiar și într-un spațiu foarte îngust. Apoi, un sistem de camere cu viziune circulară, capabilă să se miște în 8 direcții și să cuprindă un unghi de360 grade, apreciază situația și ia decizia la trecerea intersecțiilor sau la viraje. Anterior, această tehnologie a fost testată în anul curent pe drumurile Jeponiei și ale SUA.
Tot în acest anNissan va prezenta tehnologia dirijării autonome Pro Pilot pe automobilele de serie. Pentru început, ele vor apărea în Japonia, apoi – în țările Europei, SUA și China. Pro Pilot 1.0 va putea fi exploatat în condițiile unii trafic intens pe autostradă.
Către anul 2018 compania preconizează lansarea versiunii ”multi-band” Pro Pilot, care va permite schimbarea autonomă a benzii de circulație, iar către a. 2020 – o nouă tehnologie, care va permite circulația autonomă prin oraș, inclusiv traversarea intersecțiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?