X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filat a dat dovadă de maturitate politică – declarație

30 mai. 2016,, 12:36   Politică
4384 5

Filat a dat dovadă de maturitate politică – declarație
Foto: esp.md

Reprezentanții PLDM salută decizia lui Vlad Filat de a-și depune mandatul de președinte și a-și suspenda calitatea de membru al partidului.


Intervievat de NOI.md, șeful fracțiunii parlamentare a formațiunii, Tudor Deliu, a remarcat că acest gest este în beneficiul partidului.

„Domnul Filat a demonstrat încă o dată că este foarte îngrijorat de ceea ce se întîmplă în Republica Moldova și că partidul va putea să funcționeze atunci cînd va avea în frunte un lider. De aceea, dumnealui, fiind în situația care este, a demonstrat o maturitate politică. Sperăm că la următorul congres, care va avea loc în luna iunie, să alegem un nou lider, să încercăm să le demonstrăm cetățenilor că PLDM încă nu și-a spus ultimul cuvînt”, a explicat parlamentarul.

Deputatul a menționat că, deocamdată, nu au fost examinate candidaturile la șefia PLDM, dar a precizat că ar putea fi acceptat și un lider din afara formațiunii, după ce vor fi inițiate procedurile de rigoare. Tudor Deliu a căzut de acord că noul lider PLDM trebuie să fie o persoană cu caracter și cu idei naționale, așa cum opinează Vlad Filat.

„Nu pot să dau niciun nume, mă tem să nu greșesc. Congresul va decide, dar sîntem absolut de acord cu ceea ce spune domnul Filat. Ne vom strădui ca în fruntea partidului să vină o atare persoană. Obținerea calității de membru de partid nu este o problemă, de aceea nu e exclus că poate să vină cineva din exterior, care să devină membru și să acceadă în funcția de președinte. E o presupunere a mea cel puțin”, a spus Deliu.

Precizăm că Vlad Filat a anunțat la finele săptămînii trecute că renunță la șefia PLDM, precizînd că această decizie va permite partidului să aibă o conducere funcțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?