Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Procuror Anticorupție: Pînă la 1 august dosarul Ilan Șor ar putea fi trimis în judecată

26 mai. 2016,, 09:50   Societate
3858 2
Прокурор по борьбе с коррупцией: Появятся дела с громкими именами из различных партий
Foto: noi.md

Cel puţin 10 la sută din efectivul Procuraturii Anticorupţie trebuie să plece.


Până la 1 august vor apare dosare anticorupție cu nume grele,iar dosarul Ilan Șor ar putea fi trimis în judecată. Declaraţii in acest sens au fost făcute de către noul şef al Procuraturii Anticicorupţie, în cadrul Clubului de presă al jurnaliştilor de investigaţie, organizat de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice, transmite IPN.

„Admit că printre subalterni ar putea fi şi din cei care nu corespund principiilor integrităţii. Acum analizez situaţia. La 1 august vom face o reevaluare a cadrelor Procuraturii Anticorupţie. La cei care vom constata abateri vor fi determinaţi să plece. Acum avem 32 de procurori care vor rămîne în funcţie dacă nu vom depista abateri. De asemenea, urmează să facem noi angajări şi să majorăm numărul procurorilor Anticorupţie până la 50. Criteriile de angajare vor fi foarte dure. Vor fi luate în calcul atât integritatea, cît şi profesionalismul angajaţilor”, a spus Morari.

Procurorul Anticorupţie promite ca pînă la 1 august să fie intentate dosare de corupţie cu nume grele şi a infirmat acuzaţiile vehiculate în presă că instituţia ar fi influenţată politic: „Vor apărea dosare cu nume grele din diferite partide pînă la 1 august 2016. Totodată, acum analizez dosarele pe care le avem şi voi face tot posibilul ca aceste dosar să fie trimise în judecată, inclusiv dosarul Ilan Şor”.

Viorel Morari a spus că a decis să vină la şefia Procuraturii Anticorupţie pentru că se simte vinovat de cele ce se întîmplă şi promite schimbări pînă la 1 august 2016, în caz contrar îşi va da demisia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?