Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dosarul Filat: Bețișor anunță cînd ședințele de judecată vor fi publice

24 mai. 2016,, 12:31   Politică
2659 0

Dosarul Filat:Bețișor anunță când ședințele de judecată vor fi publice
Foto : sputnik.md

Procurorul care instrumentează dosarul fostului premier Vlad Filat, a declarat astăzi presei că imediat ce vor fin finalizate investigațiile pe toate capetele de acuzare pe care le-a deschis procuratura în urma auto-denunțului lui Ilan Shor, ședințele de judecată în dosarul lui Filat vor fi publice.


După ce a fost amînată ședința de judecată de astăzi, Bețișor a fost întrebată cînd ședințele de jduecată în acest dosar vor fi publice.

„Am primit recent răspuns inclusiv și de la unele comisii rogatorii. Acum sîntem în proces analiză financiar-economică să-i spun așa, și la alte tranzacții. Sînt multiple tranzacții, în care figurează banii care au fost scoși de la BEM, ceea ce este și o parte din obiectul învinuire pentru Filat Vladimir. Acest lucru ia foarte mult timp. Sîntem dependenți de ceea ce se face în țară dar și de peste hotare. În momentul în care vom finaliza fiecare cap de acuzare așa cum este în procedură le vom expedia în instanță iar atunci ședințele de judecată vor fi publice”, a declarat Adriana Bețișor.

Întrebată cînd vor exepdiate în judecată și celelalte capete de acuzare, procurorul a declarat că: în scurt timp, dar totul depinde de răspunsurile de la comisiile rogatorii. După ce vom primi tot, în ansamblu cu ce avem noi aici vom decide.

De asemena procurorul a menționat că instanța de judecată a trimis invitațiile pentru martorii apărării către avocați, iar aceștia urmează să le expedieze martorilor pentru ca ulterior să fie audiați în cadrul procesuluid e judecată.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, iar, ulterior, a fost arestat. La sfîrșitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis în judecată, iar la începutul lunii ianuarie pe numele lui a fost emis un nou mandat pentru 90 de zile.

Liderul PLDM este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcați. Filat neaga acuzațiile

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?