X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Posibile provocări la nunta dintre Chirtoacă și Loghin

17 mai. 2016,, 13:00   Societate
3290 0

Posibile provocări la nunta dintre Chirtoacă și Loghin
Foto: protv.md

Nunta primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, și a jurnalistei Anișoara Loghin urmează să aibă loc în această vineri, într-un local din zona parcului „Valea Trandafirilor” din capitală.


Cunoscînd despre acest fapt, mai mulți activiști și-au propus să „împuște” deodată „toți iepurii”, organizînd o acțiune de protest prin care să ceară demisia primarului, deputaților în Parlament, miniștrilor etc. care vor fi invitați la ceremonie. De altă parte, socialistul Ion Ceban susține că „nimeni nu are dreptul să-și bage nasul” în viața privată, iar astfel îndemnul nu este binevenit.

„Partidele de opoziție din Moldova au posibilitatea unică de a zdruncina regimul de guvernare. Pe 20 mai 2016, într-un restaurant din parcul „Valea Trandafirilor”, va avea loc nunta lui Dorin Chirtoacă și iubita sa, la care va participa tot beau-monde-ul politic al Moldovei. Într-o atmosferă de sărbătoare se poate de „omorît” deodată toți iepurii - să solicităm demisia primarului general, deputaților în Parlament, miniștrilor și, posibil” a însuși „celui mai important al întregii Moldove”...”, a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare activistul „Partidului Nostru”, Felix Grinku, adăugîndu-i la postare pe mai mulți lideri ai formațiunii.

În opinia acestuia, în condițiile în care la ceremonie vor participa și ambasadorii țărilor democratice, aceasta va da „legitimitate” procedurii. „Pentru blocarea restaurantului vor fi necesar mult mai puțini oameni decît pentru blocarea instituțiilor de stat și a oficiilor conducătorilor”, a mai menționat Grinku în postarea sa.

De altă parte, socialistul Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC, a scris cu trimitere la postarea lui Felix Grinku că viața privată nu trebuie atinsă.

„Nunta lui Dorin. Tot mai des din mai multe părți, inclusiv partide politice, sîntem rugați să inițiem/organizăm/participăm în acțiuni ce ar compromite/strica festivitatea. Poziția noastră: viața privată a fiecarui trebuie respectată și nimeni nu are dreptul să-și bage nasul și nu numai nasul. Noi considerăm că judecate trebuie acțiunile persoanei la locul de muncă. Socialiștii în astfel de provocări nu participă”, a scris socialistul, utîndu-i primarului general al capitalei „nuntă frumoasă și căsnicie trainică, iar „restul la referendum!”.

Anunțul privind ziua nunții a fost făcut chiar de Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin în Noaptea de Înviere, cînd au fost împreună la biserică. Potrivit lor, atît înscrierea la starea civilă, cît și ceremoniile - religioasă și festivă - vor avea loc în aceeași zi, pe 20 mai.

Ceremonia religioasă se va desfășura la biserica Sfînta Teodora de la Sihla din centrul capitalei. Aceștia însă au refuzat atunci să precizeze și locul unde va avea loc ceremonia festivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?