Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia, urmat de replici de 5,7 şi 5,8 grade

16 mai. 2016,, 17:00   Externe
2589 0

Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia, urmat de replici de 5,7 şi 5,8 grade
Foto: rambler.ru

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sîmbătă în sudul Japoniei, autorităţile emiţînd o alertă de tsunami.


Valuri de cîteva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la cîteva zeci de minute după seismul de 7,0 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sîmbătă, fără însă a se înregistra vreun tsunami major sau daune materiale, informează postul nipon NHK.

Agenţia seismologică niponă avertizase că un tsunami de pînă la un metru ar putea lovi coastele situate la vest de epicentrul cutremurului, care a fost în zona Kumamoto.

Alerta de tsunami a fost anulată după circa o oră. Conform presei nipone, valuri de zeci de centimetri au lovit zonele de coastă Ariake şi Yatsushiro, fără a se înregistra victime sau daune materiale.

Două replici telurice, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade pe scara Richter, au avut loc după seismul de 7,0 grade produs în sudul Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Seismul iniţial a avut loc sîmbătă la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora Romîniei) în zona Kumamoto, în sudul Japoniei, la adîncimea de doar 10 kilometri.

Agenţia seismologică niponă a emis o avertizare de tsunami în urma cutremurului, anulată după circa o oră.

Cutremurul iniţial a fost urmat de două replici, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade.

Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto şi la 13 kilometri sud-est de Ueki.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime sau daune materiale.

Două cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade produse joi în aceeaşi zonă au provocat moartea a cel puţin nouă persoane şi rănirea altor zeci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?