X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Protest la Curtea de Apel Chișinău

16 mai. 2016,, 14:04   Societate
3476 0

Protest la Curtea de Apel Chișinău
Foto: omg.md

Curtea de Apel Chișinău urmează să decidă astăzi soarta celor trei manifestanți reținuți în urma protestului din 24 aprilie.


Instanța de apel va examina recursul avocaților de contestare a deciziei luate anterior de magistrații de la Judecătoria sectorului Centru, care au emis mandat de arest de 30 de zile pentru cei trei protestatari.

În acest sens, membrii Platformei „Demnitate și Adevăr” anunță o acţiune de susţinere a manifestanţilor reţinuţi.

La 10:30 în faţa Curţii de Apel Chişinău sunt aşteptaţi toţi cei care vor să lupte pentru a repune ţara pe făgaşul legalităţii.

„La 10:30, rudele protestatarilor încarcerați de justiția captivă din Republica Moldova, vor veni la Curtea de Apel din str. Teilor, Chișinău, care urmează să-i pună sau nu în libertate. Să fim alături pentru a-i readuce acasă pe protestatarii nevinovați. Adică în familie. Să transmitem un semnal clar că nu vom tolera injustiția și că suntem determinați să luptăm până la capăt pentru a repune țara pe făgașul legalității”, a declarat membrul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan.

Amintim că în dimi­neața zilei de 5 mai, poli­ția a orga­ni­zat mai multe per­che­zi­ții auto­ri­zate la domi­ci­li­ile a patru per­soane care se bănu­iește că ar fi ata­cat cor­do­nul de poli­țiști în tim­pul pro­tes­tu­lui din 24 apri­lie curent.

Per­soa­nele reți­nute sunt cer­ce­tate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de deten­ție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?