Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Volvo anunță un milion de mașini electrice pînă în 2025

13 mai. 2016,, 16:00   Ştiri Auto
3320 1
Foto: Volvo

Producătorul automobilelor de clasa premium Volvo Cars a anunțat că intenționează să comercializeze în total 1 000 000 de vehicule cu utilizarea tehnologiilor de electrificare.
Compania suedeză vrea să atingă indicii dați oferind două versiuni-hibrid pentru fiecare dintre modelele sale. În a. 2019 producătorul preconizează să scoată pe piață primul său vehicul în totalitate electric.
«Ne propunem astfel de scopuri ambițioase cu bună știință, - a menționat Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Cars. – Va fi o provocare serioasă pentru noi, însă Volvo își dorește să fie lider în domeniul tehnologiei de electrificare ».
În ultimii 5 ani Volvo Cars a luat măsuri serioase pentru a se pregăti de elaborarea vehiculelor cu utilizarea tehnologiilor de electrificare. Au fost elaborate două arhitecturi total diferite pentru modelele mari și cele compacte : arhitectura platformei scalabile (SPA) și cea modulară compactă (CMA). Ambele platforme presupun crearea vehiculelor hibride și a celor total electrice.
Modelele mai mari din seria 90 și 60 sunt create pe platforma SPA. În viitorul apropiat va începe producerea automobilelor din seria 40 în baza platformei CMA. Toate modelele vor avea versiuni electrice. Sarcina de a vinde 1 000 000 de electromobile este o cifră comună pentru toate modelele.
Planurile anunțate de electrificare a șirului de modele fac parte din programul strategic Volvo de asigurare a dezvoltării durabile. El include un șir de obligațiuni noi, care plasează dezvoltarea durabilă în centrul întregii activități de viitor a companiei.
Noua concepție a fost denumită «omtanke», în traducere din suedeză - «cumpănire» sau «grijă».
Obligațiunile asumate de Volvo Cars prevăd: producere ecologic pură către a. 2025, 35% dintre funcțiile-cheii în companie către a.2010 vor fi ocupate de femei, compania își va implementa perseverent strategia, în conformitate cu care către a. 2020 oamenii nu vor mai deceda sau nu vor mai fi avea traume serioase în automobilele Volvo, compania mai preconizează să colaboreze cu parteneri din lumea întreagă , în cadrul concepției dezvoltării durabile.
«Dezvoltarea durabilă nu este ceva nou sau ceva dinafara activității noastre. Este parte indispensabilă a activității noastre. Este metoda noastră de, - a menționat dl Samuelsson. – Noile obligațiuni în domeniul asigurării dezvoltării durabile reflect convingerile Volvo Cars că noi trebuie să ținem mereu cont de responsabilitatea noastră ».
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?