X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

ONG-urile bat alarma: Asistăm din nou la o justiție selectivă

12 mai. 2016,, 12:55   Societate
3102 1

ONG-urile bat alarma: Asistăm din nou la o justiție selectivă
Foto: ipn.md

Arestarea a patru manifestanți ai protestului din 24 aprilie abia la 10 zile de la desfășurarea evenimentului propriu-zis ridică mai multe semne de întrebare, susțin reprezentanții unui grup de ONG-uri, notează NOI.md.


În opinia lor, modul în care au acționat autoritățile denotă că aceștia au drept scop descurajarea protestatarilor și nicidecum înfăptuirea justiției.

„Aplicarea arestului preventiv față de protestatari în lipsa unei motivări suficiente lasă impresia unei justiții selective, care vrea să descurajeze protestatarii. Această impresie este susținută şi de modul în care cel puțin trei persoane au fost reținute. Mascații au descins la domiciliile lor la ora 6 dimineața, chiar dacă nu era vorba de infracțiuni flagrante, iar suspecții nu păreau să fie persoane care să opună rezistență”, se arată în declarație ONG-urilor.

Potrivit lor, protestul din 24 aprilie a decurs pașnic, dar cu cîteva episoade de violență, care pot fi caracterizate ca huliganism individual şi în niciun caz dezordini în masă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?