Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu: Din abuz în abuz vom ajunge în dictatură

6 mai. 2016,, 11:30   Politică
7423 6

Maia Sandu: Din abuz în abuz vom ajunge în dictatură
Foto: zdg.md

Liderul proiectului PAS, Maia Sandu condamnă acțiunile polițiștilor care au reținut și percheziționat în dimineața zilei de ieri, mai multe persoane participante la protestele din 24 aprilie.


“Recentele acțiuni ale poliției îndreptate împotriva protestatarilor și natura lor, cum ar fi datul buzna în casă dis-de-dimineață, arată că revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniştilor, cu oamenii incomozi arestați înainte de weekend cînd nu puteai sesiza nici avocaţii, nici instituţiile media”, menționează Sandu.

Potrivit ei, după ce au încălcat dreptul la libera circulaţie, acum regimul merge pe intimidarea directă a celor care nu sînt de acord cu ei.

“Cerem eliberarea persoanelor reținute și transparență în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele și misiunile diplomatice că din abuz în abuz vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea așteptată”, menționează Sandu.

În legătură cu percheziţiile efectuate în locuinţele mai multor protestatari, Platforma Demnitate şi Adevăr a lansat un mesaj către cetățeni .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?