Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Marșul de tehnică blindată poate fi considerat ocupație militară a Moldovei

28 apr. 2016,, 13:45   Politică
8526 28
Додон: Это нельзя назвать иначе как военной оккупацией Молдовы
Foto: actualitati.md

„Desfășurarea în Moldova a marșului de tehnică blindată NATO nu poate fi considerat altceva decît ocupație militară a Moldovei.


Aceasta este o palmă dură aplicată Constituției Moldovei și Parlamentului, care a adoptat Declarația privind suveranitatea și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova”, consideră Igor Dodon, liderul socialiștilor moldoveni.

„Pacificatorii ruși care își exercită misiunea în Moldova de comun acord cu conducerea noastră și în conformitate cu mandatul ONU niciodată nu și-au permis o astfel de impertinență, bădărănie și cinism. Guvernul Moldovei, care admite desfășurarea acestui marș comite un act de trădare națională, trebuie imediat demis și acționat în judecată”, a scris Igor Dodon în rețelele sociale.

Potrivit lui, PSRM intenționează „să inițieze acțiuni masive de protest împotriva încălcării grave a neutralității Republicii Moldova.

La 9 Mai, noi toți vom ieși la Marșul Victoriei și concomitent vom desfășura acțiunea „Regimentul nemuritor al Învingătorilor”, purtînd pe străzile Chișinăului fotografiile părinților, bunicilor și străbunicilor noștri, care au învins fascismul.

Noi vom apăra neutralitatea și statalitatea Republicii Moldova pe toate căile legale și nu vom admite ca pe pămîntul moldovenesc să domine trupele NATO și jandarmii români”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?