X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Andrievschi: Politicienii parazitează pe protestele poporului

26 apr. 2016,, 14:15   Politică
4546 2
Foto: publika.md
„În Moldova se schimbă putere după putere, dar nu se întîmplă nimic pozitiv, pentru că la proteste răsună slogane frumoase, care nu au în spate nimic concret”, a declarat politologul Andrei Andrievschi la unul din canalele private de televiziune, comunică NOI.md.

De ce în Occident oamenii protestează, luptă pentru drepturile lor și obțin rezultate, utilizînd protestul ca instrument de influență asupra puterii, iar în Moldova oamenii protestează, se revoltă, dar trăiesc la fel de rău cum au trăit?

Expertul a atras atenția asupra modului în care se procedează în Occident. Cînd oamenii ies la protest, ei spun concret ce vor – săptămînă de lucru de cinci zile, zi de muncă de opt ore, adaos la salariu etc., adică se înaintează revendicări concrete și clare. Ei au protestat și au obținut rezultate. Data viitoare ei au ieșit cu noi revendicări și din nou au obținut rezultate. În acest mod, pas după pas, ei își îmbunătățesc viața.

Oamenii noștri însă, ca și în restul spațiului postsovietic, tot timpul cer ceva abstract, ca pe timpurile țarului: „Jos autocrația!”, „Toată puterea țăranilor!”, „Fabricile – muncitorilor!”. Și în prezent se întîmplă același lucru: „Jos corupția!”, „Jos Guvernul!”. Unde este concretețea? Ce anume doriți?

„Problema noastră cea mai mare este că, în loc să direcționeze nemulțumirea oamenilor pe făgașul necesar, unii politicieni parazitează pe protestele poporului, le folosesc în scopurile lor și îl impun, în loc să ceară ceva pentru sine, să revendice putere pentru dînșii, răsturnarea autorităților precedente. Atît timp cît ei vor avea o astfel de atitudine față de proteste, nu se va obține nici un rezultat”, consideră Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?