X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ciobanu: Pe 24 aprilie nu au fost proteste ale opoziției

26 apr. 2016,, 13:45   Politică
6507 1
Чобану: Протестов оппозиции 24 апреля не было, всё остальное - враньё
Foto: ziarulnational.md

Acțiunile de protest de pe 24 aprilie din centrul Chișinăului nu au lăsat niciun ecou și nu au influențat situația politică.


De această părere este analistul politic Victor Ciobanu, care și-a expus opinia într-un editorial din „Ziarul Național”. Potrivit lui Ciobanu, aceasta se explică în primul rînd prin controlul regimului de la guvernare asupra mass-mediei, care în ziua protestelor au arătat o imagine selectivă, notează NOI.md.

„Au fost proteste duminică, ziceți? Nu, n-au fost. Noi privim televizorul. Iar acolo zic că au eșuat. Chiar și frații de peste Prut ne confirmă că n-au fost. Pentru că majoritatea posturilor tv n-au arătat mai nimic. N-aș vrea să merg atît de departe și să afirm că lista bursierilor Nobil (hotel care îi aparține prim-vicepreședintelui PDM, Vladimir Plahotniuc – nota red.) de care a vorbit ex-președintele Băsescu e atît de mare. Dar nici chiar să ne scrieți pseudoanalize pe portaluri afiliate lui Plahotniuc, unde să numiți actuala guvernare proeuropeană!”, a scris Ciobanu.

„Deci n-au fost niciun fel de proteste. Iar dacă cineva afirmă că a fost la protest, e treaba lui. Ei și ce dacă a fost scoasă în capitală toată poliția din țară? Că strada 31 August (ca și multe altele din centru) a fost bucșită toată de autocare cu polițiști? Noi apărăm orice edificiu, zice ministrul (șeful MAI, Alexandru Jizdan – nota red.). E și normal – sîntem țară democratică. Iată și vouă să vi se întîmple ceva acasă – sare toată poliția țării să vă apere. Nu credeți? De ce? Nu priviți televizorul? Sau poate nu acela care trebuie?”, a conchis Ciobanu.

Amintim că duminică, 24 aprilie, Platforma „DA” a organizat acțiuni de protest în centrul Chișinăului, la care au participat și adepți ai PLDM-ului, Forumului civic și Consiliului Marii Adunări Naționale.

Acțiunea de protest a degenerat în confruntări cu organele de drept. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în timpul dezordinilor au avut de suferit 19 persoane, inclusiv 17 polițiști .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?