Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Suedia este noua țintă a ISIS

26 apr. 2016,, 12:15   Externe
2104 0

Suedia este noua țintă a ISIS
Foto: publika.md

Suedia este noua țintă a jihadiștilor din Statul Islamic. Serviciile de informații din Irak susțin că șapte sau opt membri ai ISIS au reușit să ajungă în țara nordică, unde pun la cale un atentat, relatează thelocal.se, care citează Expressen.


Autoritățile suedeze sînt în alertă în legătură cu această amenințare teroristă. Potrivit presei suedeze, luptătorii Statul Islamic vor să atace mai multe obiective din capitala Stockholm și să aibă cît mai multe victime în rîndul civililor.

Serviciile de securitate suedeze nu au confirmat informațiile apărute în presa suedeză, însă s-au limitat să spună că adună informații în acest caz și că lucrează alături de „partenerii internaționali”, mai scrie thelocal.se.

În urmă cu o lună, Associated Press a scris că Statul Islamic a antrenat și a trimis în Europa 400 de teroriști, cu scopul de a pregăti atacuri teroriste. Agenția de presă a relatat că gruparea teroristă a trimis în Europa celule teroriste precum cele care au acționat în Paris, pe 13 noiembrie 2015, și în Bruxelles, pe 22 martie 2016, cu ordine clare de a alege momentul, locul și metoda pentru a acționa și a crea un carnagiu cît mai mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?