Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lucinschi: Liberal-democrații nu vor mai fi o cîrpă pentru a șterge murdăria făcută de PDM (VIDEO)

25 apr. 2016,, 16:00   Politică
9231 7
Лучинский: Либерал-демократами больше не будут подтирать грязь, которую Демпартия сама же создает (ВИДЕО)
Foto: vedomosti.md

Principalul oponent politic al Partidului Liberal-Democrat la ziua de astăzi este Partidul Democrat din Moldova, care a dat startul lichidării PLDM.


Declarația a fost făcută de către deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi în cadrul emisiunii ”PrilLiudno” la postul de televiziune Accent TV.

”Principalul oponent poltic pentru noi acum este Partidul Democrat, cu care timp de șase ani ne-am aflat în coaliție. Acest partid a creat un mit privind corupția și a vărsat mulți bani începînd cu 2013, fiind stabilită sarcina pe plan mediatic de a influiența electoratul, pentru ca partidul Liberal-Democrat să nu obțină un procent mare de voturi la alegerile parlamentare. Totuși PLDM a obținut rezultate suficient de înalte. Atunci, PDM a făcut tot posibilul, pentru că să înregistrăm un eșec total la alegerile locale. Însă și la acele alegeri am avut un număr mare de consilieri și primari. După aceasta a fost apăsat butonul ”delete”, adică distrugerea totală. Procesul a început cu arestul lui Filat, după care a urmat divizarea fracțiunii, intimidarea primarilor și consilierilor, unii dintre care au cedat și au plecat, intimidarea membrilor PLDM, care activieză în diverse structuri de stat. Obiectivul final și irevocabil constă în lichidarea Partidului Liberal-Democrat”, a subliniat Lucinschi.

Mai mult, alesul poporului se arată convins că poporul Republicii Moldova niciodată nu va afla adevărul cu privire la ”jaful secolului”, atit timp cît instituțiile statului sunt controlate de Partidul Democrat.

”Vreau să vă spun, că toate discuțiile cu privire la furtul din BEM sunt atît de frumos împachetate, încît nimeni și niciodată nu va afla adevărul, pînă cînd instituțiile abilitate se află sub controlul Partidului Democrat. Dacă vorbim despre Banca Națională, avem practic aceeași situație. Eu nu sunt convins că cel de-al doilea raport Kroll va fi făcut public. Din cîte înțeleg, el nu este în avantajul celor, care astăzi controlează aceste instituții ale statului, deaceea, este puțin probabil ca raportul să fie făcut public”, a menționat politicianul.

În final, Chiril Lucinschi a subliniat, că Partidul Liberal-Democrat nu va mai o cîrpă pentru a șterge murdăria făcută de PDM.

”Nici nu știu cum să caracterizez procedura de demitere a Guvernului Streleț, însă democrații imediat au venit la noi cu propunerea de a forma un nou cabinet de miniștri. Noi însă urma să lăsm deoprate toate propunerile privind reformarea țării și să accepătm ceea ce ei ne vor propune. Ei vor continua să guverneze țara, nouă aveau să ne revină cîteva ministere, liniștit și fără zarvă, în caz contratr avea să fie și mai rău. Noi însă am spus, că nu vom fi o cîrpă de șters murdăria, pe care tot ei o fac”, a conchis deputatul PLDM.

Amintim că liderul PLDM, Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă și trafic de influiență. Dacă vina fostului premier va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 7 pînă la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?