X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Gazul lacrimogen s-a folosit împotriva manifestanților cu încălcări ale legii

25 apr. 2016,, 13:15   Societate
4604 0
Заявление: Слезоточивый газ против демонстрантов применялся с нарушениями законодательства
Foto: moldnews.md

Partidul „Casa Noastră – Moldova” (Blocul roșu) a condamnat măsurile ilegale ale organelor de drept aplicate împotriva cetățenilor țării în cadrul protestelor antioligarhice de ieri din centrul Chișinăului, relatează NOI.md.


În declarație se menționează că „aplicarea mijloacelor speciale, inclusiv a gazelor lacrimogene împotriva manifestanților s-a produs cu încălcări grave ale legislației în vigoare, în special a Legii nr.218 din 19.10.2012 privind modul de aplicare a forţei fizice,a mijloacelor speciale şi a armelor de foc”.

Purtarea de către angajații structurilor de forță a armelor de foc automate în timpul acțiunilor de protest este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare. Aceasta ar putea duce la o tragedie și victime în rîndul populației civile, și nu este altceva, decît o tentativă de a intimida mișcarea de protest și participanți la ea care au o poziție civică activă”.

Partidul a solicitat Procuraturii Generale „intentarea neîntîrziată a dosarelor penale împotriva responsabililor din cadrul MAI, împotriva tuturor celor implicați în aplicarea ilegală și excesivă a forței împotriva cetățenilor care protestează”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?