Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Protestatarii îi cer lui Plahotniuc să fie la Chișinău duminică

20 apr. 2016,, 09:00   Societate
5272 4

Protestatarii îi cer lui Plahotniuc să fie la Chișinău duminică
Foto: actualitati.md

Oligarhului Vladimir Plahotniuc i se cere să se afle duminică la Chișinău, cînd Platforma Demnitate și Adevăr organizează un protest de amploare.


Organizatorii îi cer acestuia să se afle în țară pentru a organiza o întîlnire cu el .

Potrivit unei declarații de presă, scopul acţiunii de duminică este determinarea guvernării să dizolve Parlamentul şi să stabilească data alegerilor parlamentare şi prezidenţiale în termen de două luni, „aşa cum prevede Constituţia”.

„Actuala componenţă a Parlamentului nu reprezintă voinţa alegătorilor şi este capturată de oligarhul Plahotniuc. Anume Plahotniuc este cel care a uzurpat puterea, prin urmare anume el trebuie să asigure dizolvarea Parlamentului şi să întoarcă cetăţenilor dreptul la democraţie. Dacă nu dă curs cerinţelor nominalizate, Plahotniuc trebuie să îşi asume toate urmările furiei poporului”, se arată în declarație.

Mai mult, ei îi solicită lui Plahotniuc și „subalternilor” săi să se afle în țară, pentru a le fi aduse la cunoștință cerințele cetățenilor.

„Menţionăm că am solicitat ca în data protestului, oligarhul Vladimir Plahotniuc (stăpînul real al regimului) să se afle, împreună cu subalternii săi, în Chişinău. Reprezentanţii delegaţi de către cetăţeni vor merge să stabilească data alegerilor anticipate. În cazul în care oligarhul nu va accepta cerinţa populară, organizatorii împreună cu protestatarii vor decide acţiunile următoare”, a declarat activistul civic Sergiu Tofilat.

Duminică, 24 aprilie, cu începere de la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale este organizat un nou protest de amploare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?