X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Năstase: MAI tensionează situația înainte de acțiunea de protest din 24 aprilie

19 apr. 2016,, 14:00   Politică
5158 2
Нэстасе: МВД нагнетает обстановку перед акцией протеста 24 апреля
Foto: jurnal.md

Membrii și adepții Platformei „DA” au criticat recenta declarație a ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a afirmat că poliția se pregătește de orice scenariu în cadrul acțiunii de protest din 24 aprilie, relatează NOI.md.


La conferința de presă convocată în ajunul acțiunii de protest din centrul Chișinăului la 24 aprilie, unul dintre liderii Platformei „DA”, Vasile Năstase, a menționat că declarația ministrului de interne este orientată spre tensionarea situației. „Zvonurile despre escaladarea urii în cadrul acțiunii de protest din 24 aprilie, atenuat vorbind, sînt exagerate. O probă evidentă a acestui fapt este că noi am stabilit contacte cu reprezentanții organizațiilor și structurilor internaționale cu sediul la Chișinău. Oare partenerii străini solizi ar contacta cu cei care sînt dispuși să comită acte violente, infracțiuni și crime? Noi sîntem oameni civilizați și cauza noastră este echitabilă – să solicităm respectarea condițiilor noastre, dar în limitele stricte ale legii și ordinii”, a specificat Năstase.

Platforma „DA” a comunicat, de asemenea, că este interesată în monitorizarea acțiunii de protest de către reprezentanțele diplomatice și structurilor de forță în scopul neadmiterii provocărilor la adresa protestatarilor. „Noi am adresat sesizări tuturor misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, precum și MAI, SIS, ca reprezentanții lor să asiste la acțiunea de protest din 24 aprilie și să se convingă de intențiile pașnice ale manifestanților. Pe toți cei care presupun că noi intenționăm să dăm dovadă de violență îi îndemnăm să vină la 24 aprilie în Piața Marii Adunări Naționale și să se convingă de contrariu. Noi sîntem constrînși să organizăm proteste nu din cauza vieții și situației bune în țară. Nu este în interesele noastre să complicăm situația cu acțiuni ilegale”, a menționat Vasile Năstase.

Precizăm că Alexandru Jizdan a comunicat la 18 aprilie că poliția se pregătește de orice scenariu la acțiunea de protest, organizată de Platforma „DA”. Ministrul de interne, de asemenea, a infirmat știrea că organele de drept, chipurile, îi intimidează pe locuitorii raioanelor țării care doresc să participe la manifestare.

Din ianuarie 2015, cînd Platforma „DA” a inițiat protestele în centrul Chișinăului, adepții ei au întreprins o tentativă de acțiuni violente doar o singură dată. La 4 octombrie 2015, protestatarii au încercat să ia cu asalt sediul Parlamentului și oficiul Companiei „Global Business Center”, care aparține lui Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat.

În cadrul conferinței de presă reprezentanții Platformei „DA” și Forumului Civic și-au confirmat, de asemenea, disponibilitatea de a organiza o acțiune de protest în centrul Chișinăului la 24 aprilie. Începutul acțiunii, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, este preconizat pentru 12:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?