X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma „DA” nu va sprijini „inovațiile” lui Usatîi pe 24 aprilie

19 apr. 2016,, 13:03   Politică
5250 4
«Платформа DA» не поддержит «новшества» Усатого 24 апреля
Foto: publika.md

Reprezentanții Platformei „DA” și cei ai Forumului Civic și-au reiterat disponibilitatea de a organiza pe 24 aprilie un miting de protest în centrul Chișinăului.


Unul dintre liderii Platformei „DA”, Vasile Năstase, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute la 19 aprilie că protestul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) se va desfășura în mod pașnic. De asemenea, el a infirmat faptul că susținătorii Platformei „DA” vor sprijini apelul liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, de a aduce anvelope sau furci, relatează NOI.md.

„Nu intenționăm să transformăm PMAN în maidan. La acțiunea de protest din 24 aprilie nu va fi nicio anvelopă incendiată. Mai mult de un an organizăm proteste pașnice fără operațiuni suspecte. Platforma «DA» intenționează să se ghideze de această regulă nescrisă și pe viitor. Ceea ce a vorbit Renato Usatîi nu ne privește. Ne bazăm pe propriile forțe și chemăm cetățenii conștienți ai Republicii Moldova să dea dovadă de solidaritate și să-și exprime poziția civică”, a menționat Năstase.

Reamintim că la începutul lunii aprilie liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care și-a exprimat disponibilitatea de a participa la acțiunea de protest împreună cu Platforma „DA”, a făcut un apel către susținători, îndemnîndu-i să aducă la acțiunea de protest din 24 aprilie haine de schimb și anvelope. El chiar a făgăduit să le plătească proprietarilor pînă la 200 de lei pentru „bunurile lor”. Ce-i drept, puțin mai tîrziu Usatîi a renunțat la această idee. El nu a exclus că pe piață oricum va avea loc un „performance”, dacă protestatarii vor aduce furci și hîrlețe pentru a „curăța Chișinăul de autoritățile mincinoase și a le îngropa pe veci”.

Platforma „DA” desfășoară acțiunile de protest în centrul Chișinăului din ianuarie 2015. În septembrie 2015 activiștii Platformei „DA” au instalat în PMAN un orășel de corturi, care a fost demontat iarna trecută. Ultima acțiune de protest organizată de Platforma „DA” în PMAN a avut loc la 13 ianuarie, atunci cînd s-a revendicat neadmiterea aprobării candidatului Partidului Democrat la postul de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?