X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul de Interne: Duminică, poliția va fi pregătită, inclusiv pentru dezordini în masă

18 apr. 2016,, 15:15   Politică
6796 5

Ministrul de Interne: Duminică, poliția va fi pregătită, inclusiv pentru dezordini în masă
Foto: noi.md

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, susține că pentru protestul din duminica Floriilor, poliția va fi pregătită să asigure ordinea publică.


Acesta neagă categoric informația potrivit căreia în regiuni oamenii ar fi intimidați să nu vină la protest. „Noi nu vom opri lumea să nu vină în piață” a declarat Jizdan în cadrul emisiunii Replica de la Prime.

„Noi nu suntem cei care vor înăbuși protestele. Noi avem sarcina de a menține ordinea publică. Sper că lumea va protesta pașnic. Chiar nu mi-e clar de ce sunt îndemnați oamenii să vină cu drapele pe cozi de sapă. Poliția se va strădui să mențină situația sub control, dar nu vom fi noi cei care vom provoca. Sper că lumea înțelege. Poliția va fi pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru dezordini în masă”, a subliniat Jizdan.

Ministrul a mai adăugat că doritorii de a participa duminică la protest nu vor fi împiedicați să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale.

„Este o minciună. Nimeni nu este intimidat și nu se umblă pe la casele oamenilor ca să fie intimidați. Nu înseamnă că dacă cineva este citat oficial, i se încalcă drepturile. Suntem învinuiți că oprim lumea. Nu este așa. Pe data de 24 lumea nu va fi stopată pe drumurile naționale. Vom fi foarte atenți să nu fie depășite limitele”, a mai adăugat șeful de la Interne.

Amintim că liderii Platformei Demnitate și Adevăr au anunțat că vor relua protestele în Duminica Floriilor, pe 24 aprilie. Mobilizarea are loc după ce Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei DA pentru organizarea referendumului.

Ultimul protest al Platformei DA a avut loc pe 24 februarie, alături de socialiști și Partidul Nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?