X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Protestele opoziției nu se termină cu nimic

9 apr. 2016,, 11:00   Politică
3212 3
Воронин: Протесты ни к чему не приведут
Foto: noi.md

Vladimir Voronin, Preşedintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), a acordat un interviu , în cadrul căruia a răspuns şi la întrebarea: Cu ce credeţi că se vor solda protestele opoziţiei, anunţate pentru 24 aprilie și dacă PCRM le va susţine?


„Cu nimic. Ca întotdeauna, la noi în Moldova, protestele opoziției nu se termină cu nimic. PCRM nu are motive ca să-i susțină, chiar dacă noi conștientizăm efortul pe care l-au depus. Şi noi am fost în situații diferite, inclusiv și în așa situații. Să colectezi peste 400 mii de semnături – asta e muncă și aici iată că vedem un neajuns în legislația noastră națională, începînd de la Constituție”, a precizat el.

În opinia sa, normativul de minimum 20 mii de semnături în fiecare din jumătatea raioanelor nu coincide cu numărul cetățenilor din toate raioanele republicii. „Nu știu cît e de corectă repartizarea aceasta, adică proporțional pe teritoriu ca să acumulezi aceste semnături. Ea poate să fie un fel de instrument de control. Dacă ne-am referi doar la Chișinău, unde locuiesc mai mulți cetățeni, aici da, se poate de pus ceva un normativ pentru Chișinău, dar nu pentru toată republica. Vedeți că nu coincide normativul acesta – 20 mii de semnături. De exemplu, în Basarabeasca, Ceadîr-Lunga, Vulcănești nici locuitori nu sînt atîțea. La nordul Moldovei tot avem raioane, care sînt mici ca număr de locuitori. De aceea, aici sînt probleme și aceste probleme trebuie de soluționat, de hotărît”, a explicat Voronin.

Totodată, Președintele PCRM a afirmat că rezolvarea problemelor legislative în acest sens poate să fie un rezultat care să-l obțină protestatarii pe 24 aprilie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?